Sparkling Projects

Sparkling

Description of assignment

Sparkling Projects was in search of a sustainable and stimulating workplace, where the offices should have an open character. There were no ready-made specifications and drawings available, or any elaborated plan. The appearance of the premises is not run-of-the-mill: the side view has to form the shape of a beech leaf and be slightly tilted.

Solution

As a result of an extensive exchange of ideas with the customer, we achieved an optimal solution for the customer. An example: Hollander techniek proposed not fitting the planned built-in strip lighting. The self-regulating standing lamps next to the desks provided sufficient light, in combination with the natural light. Furthermore, the building will be heated and cooled using non-traditional, sustainable energy techniques. Thinking along with the party who will have to pay the future energy bills is what it is all about. The entire roof has been fitted with solar panels. In addition, all the installations in the building can be controlled via a Smartphone. In 2012, the premises received a nomination for Sustainable Architecture.

Contact

Projectinfo

Client:

Sparkling Projects

Duration:

September 2010 – December 2011

Advisor:

Hollander Techniek

Location:

Apeldoorn

Segment:

Commercial buildings

Share this page: