Expertise

Zwembadtechniek

Zwembadwater van topniveau

Schoon en kristalhelder water van de juiste kwaliteit; de wens van iedere zwembadeigenaar. Een goede luchtkwaliteit en het eenvoudig beheren van het gebouw staan eveneens vaak hoog op het wensenlijstje. Vanuit onze ervaring realiseren wij passende en complete oplossingen die aansluiten bij uw wensen op het gebied van zwembadtechniek.

Voorloper in duurzame zwembadtechniek

Hollander Techniek werkt met duurzame, innovatieve systemen om de waterkwaliteit op topniveau te houden. Wat dacht u van een watermonitoringsysteem (WMS) welke uw zwembadwater automatisch bemonstert. Hierdoor bent verzekerd van een constante kwaliteit van uw zwembadwater. Een recente innovatie op het gebied van waterkwaliteit is de alleen door ons geïnstalleerde membraanfiltertechnologie (SiC). Het membraanfilter zorgt voor het schoonste zwembadwater dat u kunt krijgen (wel tot 7x schoner dan een traditioneel zandfilter!). En met ons eigen ontworpen bicarbonaat-unit houden we het bicarbonaatgehalte voor een stabiele pH-balans die voldoet aan de nieuwe omgevingswet. Bijkomend voordeel is dat deze technische installaties niet alleen zorgen voor water van topkwaliteit, u bespaart ook op energiekosten en personeelsuren.

Geef legionella geen kans

Als we het hebben over water van topkwaliteit, dan geldt dit natuurlijk ook voor de kwaliteit van het douchewater. Bij onjuist gebruik liggen legionella-infecties op de loer. Met bijvoorbeeld een automatisch douche-spoelsysteem met waterbesparende douchekoppen maakt legionella geen kans.

Alle techniek aangestuurd vanuit één systeem

Wij weten als geen ander dat het beheren van een zwembad een tijdrovende en ingewikkelde klus is. Vaak worden er verschillende systemen gebruikt voor bijvoorbeeld de verwarming en de filter- en doseerinstallaties. Hiervoor biedt Hollander Techniek de oplossing; een gebouwbeheersysteem waarop alle technische installaties van klimaat tot beveiliging, van dosering tot legionellapreventie vanuit één computer of tablet bediend worden. Zo wordt het beheer van uw zwembad weer kinderspel!

Onze oplossingen

  • Watermonitoringsysteem
  • Membraanfiltertechnologie
  • Bicarbonaat unit
  • Waterattracties
  • Zoutelektrolyse apparaat
  • Middendruk UV-lamp

Certificeringen en Partners

Bij Hollander Techniek staan we voor kwaliteit. Om dit aan te tonen bezitten wij diverse certificaten op het gebied van arbo-, kwaliteit- en milieuzorg. Daarnaast gaan wij graag langdurige samenwerkingen aan met onze partners om zo de kwaliteit te waarborgen.

Erik Buter | Hollander Techniek

Erik Büter

Adviseur/Engineer zwembadtechniek

Heeft u een vraag over het renoveren of nieuwbouwen van zwembaden, sport- of recreatiecomplexen? Neem dan gerust contact op met Erik Büter. Met zijn kennis over elektrotechniek, zwembadtechniek en werktuigbouw heeft hij altijd een passende oplossing voor uw vraagstuk.

Relevante projecten

Zwembadtechniek Zwembad Het Wedde | Hollander Techniek

Zwembad Het Wedde

Zwembaden

In de onderhoudsweken van zwembad Het Wedde werden niet alleen de standaard werkzaamheden uitgevoerd. De wens was om het zwembad efficiënter te beheren. Aan Hollander Techniek de taak om dit te realiseren met behulp van slimme aanpassingen aan de zwembadinstallaties.

Jaap van der Krol bad | Hollander Techniek

Jaap van der Krol-Bad

Zwembaden

In het nieuwe Jaap van der Krol-bad in Nijkerk worden innovatieve en duurzame zwembadtechnieken toegepast. Een mooi project waarin Hollander Techniek als hoofdaannemer fungeerde.

Sportcomplex Olympiakwartier | Hollander Techniek

Sportcomplex Olympiakwartier

Zwembaden

Naast het Topsportcentrum van Almere moest een nieuw sportcomplex verrijzen, dat onderdak zou bieden aan een gemeentelijk zwembad, een sporthal voor scholen en verenigingen, een dojo en omringende zalen. De sporthal staat als het ware op het zwembad. En dat levert een technisch uitdaging op voor de luchtkwaliteit.