Datanetwerken

De netwerkinfrastructuur van een gebouw of organisatie is complex. Het is te vergelijken met het centrale zenuwstelsel en ruggegraad (backbone) van een mens: zonder signaal komt geen mens in beweging. Zonder infrastructuur dus ook geen datanetwerk. Hollander Techniek ontwerpt en installeert nieuwe datanetwerken waarbij veel aandacht wordt besteed aan beveiligingsoplossingen.

Multifunctionele datanetwerken 

Naast het ontwerp en de installatie van nieuwe datanetwerken, breiden wij bestaande netwerken verder uit. Dit gebeurt op efficiënte wijze zodat communicatie daarbij niet in gevaar komt. Databekabeling is uiteraard maar een deel van wat wij op het gebied van datanetwerken of infrastructuur voor u kunnen betekenen. Veel belangrijker is dat een netwerk in een gebouw of organisatie snel en foutloos data en communicatiestromen bundelt en transporteert. Daarom zijn wij tot in detail op de hoogte van CAT 5E, CAT 6, CAT6a en CAT 7, OM3, OM4 en Single-mode.

Integratie en energiehuishouding

Vanuit onze disciplines Elektrotechniek en IT bieden wij u volledig geïntegreerde datanetwerken en netwerkinfrastructuren. Wij richten voor u volledige computerruimtes en datacenters in. Zowel Lokale netwerken (LAN) als een Wide Area Network (WAN) bieden wij zowel bekabeld als draadloos (Wifi) aan. Wij ondersteunen u in koper- en glasvezelbekabeling, koeling, datakasten, switches, routers, monitoring en noodstroom voorzieningen (UPS, aggregaat). We ontzorgen u middels gedegen onderhoud, service en support.

Over de energiehuishouding en de koeling van Main Equipment Room (MER)- en SatelliteEquipment Room (SER)-ruimte wordt goed nagedacht. We maken gebruik van producten van onze kennispartners. Te denken valt aan een UPS van Eaton en een koeling van Serverracks van Rittal. Dit beperkt de warmtelast en het energieverbruik.

Kennispartners: Brand-Rex, Rittal, EatonCisco, fortinet

Geïntegreerde beveiliging

Het koppelen van verschillende datanetwerken kan weerstand oproepen, denk aan een koppeling van het industriële- en het kantorennetwerk. Wij bieden beveiligingsoplossingen die zijn geïntegreerd in het netwerk. Dit biedt bescherming tegen aanvallen van binnenuit en van buitenaf. Het voordeel is dat u deze oplossingen niet continu hoeft bij te werken om nieuwe bedreigingen het hoofd te bieden. Dataverkeer wordt bijvoorbeeld moeiteloos gecombineerd met Voice, logistieke datascanners of andere applicaties.

Bedreigingen worden steeds groter en nemen in vogelvlucht toe. Vanaf 1 januari 2016 is het zelfs wettelijk verplicht om datalekken te melden aan het CPB. Van A tot Z (apparatuur & bekabeling) kunt u bij ons terecht voor complexe netwerkinfrastructuren welke wij samen met onze kennispartners (Cisco, Fortinet) volledig veilig volgens de laatste standaarden opleveren. 

Wilt u uw datanetwerk onder de loep laten nemen of verder optimaliseren? Neem dan contact met ons op of kijk voor meer informatie op ict.hollandertechniek.nl.

Neem contact op

Mark de Jong

Mark de Jong
Adviseur IT
+31 55-368 1162 |  

Mail Mark de Jong

Deel deze pagina: