EPLAN Engineering

Hollander Techniek heeft meerdere EPLAN engineers in huis. Steeds meer nationale en internationale bedrijven hanteren tegenwoordig EPLAN als standaard. EPLAN telt wereldwijd meer dan 120.000 installaties en is al meer dan 30 jaar op de markt. EPLAN is ook veel meer dan een applicatie: het is een platform dat alle disciplines naadloos integreert en discipline overstijgende engineering toelaat. Hollander Techniek heeft al jaren een nauwe samenwerking met EPLAN, hierdoor worden samen duidelijke grenzen verlegd.

Smart Customization.

EPLAN en Hollander Techniek hebben de handen ineengeslagen met de vorming van een interdisciplinaire engineering applicatie (iDea). Dit is gebouwd op het EEC platform van EPLAN. Hollander Techniek heeft een duidelijke visie op Configure to Order. Meer hierover is te lezen in de expertise Smart Customization.

Wat we met het EEC mogelijk maken is klantspecifiek standaardiseren. Dat klinkt paradoxaal, maar wat we beogen is om op zo’n manier te standaardiseren, dat de standaarden zo flexibel zijn dat je als leverancier veel klantspecifieke oplossingen kunt realiseren. Scholman licht toe: “Van specifieke oplossingen voor telkens één klant ga je met het EEC naar één centrale ‘legodoos’ toe, waarin je alle benodigde bouwstenen voor het besturen van een machine – mechanisch, elektrotechnisch en software – in huis hebt. Zo kun je grote delen van de uiteindelijke oplossing automatisch genereren. Met het EEC maken we Configure To Order mogelijk.

Multidisciplinaire aanpak

“Bouwers en leveranciers van machines kampen vandaag de dag met een groot aantal uitdagingen. Ze hebben een tekort aan engineeringpersoneel. De druk om orders op tijd de deur uit te krijgen is groot. Intussen eisen klanten steeds vaker specifieke oplossingen en nog kortere levertijden. Ook worden machines steeds complexer. Met het traditionele werkproces valt dit als machinebouwer niet meer te behappen. Een omslag naar een gelijktijdige multidisciplinaire aanpak is essentieel, stelt Country Manager Harold van Waardenburg van EPLAN in Nederland. Dit van origine een Duits bedrijf is wereldwijd leverancier van engineeringsoftware. Manager Engineering Henk-Jan Scholman van system-integrator Hollander Techniek vult aan: “Klanten willen bovenop de standaardmachine die ze kopen, aanvullende toeters en bellen. Ons gaat het erom dat deze specifieke wensen invulling krijgen, maar machinebouwers tegelijkertijd zoveel mogelijk kunnen standaardiseren om zo efficiënter te produceren.”

Mocht u interesse hebben wij geven u graag een demonstratie.

Neem contact op

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Deel deze pagina: