Zwembadtechniek

Zwembadtechniek

Zwembadtechniek

Bouw- of verbouwplannen voor een zwembad of wellnessvoorziening? Dan is Hollander Techniek uw partner. Zwembadtechniek is voor Hollander Techniek een specialisme waarin we superieur zijn van A tot Z. Wij verzorgen het advies, het ontwerp, de realisatie en het onderhoud.

Hollander Techniek heeft brede kennis en ervaring op het gebied van waterbehandeling, luchtbehandeling en het efficiënt besturen van alle systemen. Kosten en duurzaamheid spelen bovendien een belangrijke rol bij de (ver)bouw van een zwembad. Bouwend op onze ervaring, denkt Hollander Techniek met u mee over de invulling van deze thema’s.

Water

De basis van uw zwembad of wellnessvoorziening is natuurlijk: water. Het water moet continu in uitstekende conditie gehouden worden. Goed verzorgd, schoon en kristalhelder water, dat is de wens van elke zwembadeigenaar. Hollander Techniek werkt met innovatieve systemen om de waterkwaliteit op top-niveau te houden. Wat dacht u van de Membraamfiltertechnologie, het Water Monitoringsysteem en optimale sanitaire voorzieningen.

Membraanfiltertechnologie
Een recente technologische primeur die door Hollander Techniek is ingezet, is de Membraanfiltertechnologie. Kort gezegd wordt het water, dankzij deze technologie, nog beter gefilterd. Bovendien is er minder water nodig en is het aandeel chemicaliën laag. Naast een betere waterkwaliteit, bespaart deze technologie dus ook nog eens energie.

Water Monitoring Systeem
Een Water Monitoring Systeem (WMS) van Hollander Techniek zorgt voor de automatische bemonstering van uw zwemwater. U hoeft de watermonsters dus niet meer handmatig af te nemen. Hollander Techniek stelt voor u bij oplevering van het WMS, de wettelijke grenswaarden en parameters in. Dankzij het WMS meet u altijd volgens een vaste procedure op door u bepaalde vaste tijden. Overschrijd een meting de norm, dan krijgt u een automatische alarmmelding waardoor u snel kunt ingrijpen. Zo krijgt u beter inzicht in uw waterkwaliteit. Bovendien bespaart u dankzij het WMS personeelsuren en dus kosten.

Het WMS van Hollander Techniek voldoet volledig aan de geldende wetgeving voor zwembaden.

Alles over het WMS leest u in het whitepaper dat wij hierover schreven. U kunt het whitepaper hiernaast bekijken. 

Sanitaire voorzieningen
In zwembaden is de nodige alertheid geboden vanwege het risico op legionella-infecties. Bij het kiezen van sanitaire voorzieningen zoals douches, moet hiermee rekening gehouden worden. Hollander Techniek kiest daarbij altijd de beste oplossing. Denk aan het Rada douchesysteem, een automatisch douche-spoelsysteem met waterbesparende douchekoppen. Het systeem zorgt voor volautomatische doorspoeling en desinfectie op gezette tijden.

Lucht

Natuurlijk wilt u de luchtkwaliteit in uw zwembad strak onder controle hebben. Hollander Techniek geeft u advies op maat voor wat betreft de ventilatie. Ook daarbij bouwen we op de ervaring die we met diverse systemen hebben opgedaan.

BaOpt-systeem
Hollander Techniek kiest regelmatig voor het BaOpt-systeem voor de ventilatie van een zwembad. Het grote voordeel van dit systeem is dat er minder luchtkanalen nodig zijn in de ruimte zelf doordat het werkt op basis van diffuse luchtstroming. Er is geen ophanging van luchtkanalen nodig, waardoor u ook bespaart op periode controles van ophang-systemen. Bovendien zorgt het BaOpt-systeem voor een optimale luchtverdeling.

Centrale besturing door Gebouwbeheersysteem

Het beheer van een zwembad is een tijdrovende en ingewikkelde aangelegenheid. Voor het regelen van onder meer verwarming en filter- en doseerinstallaties worden vaak verschillende systemen gebruikt.
Hollander Techniek biedt één centraal gebouwbeheersysteem waarop alle technische installaties van klimaat tot beveiliging, van dosering tot Legionellapreventie vanuit één computer of tablet aangestuurd en bediend worden. Dankzij deze centrale aansturing is het aflezen van informatie en het tijdelijk in- en uitschakelen van installaties zeer eenvoudig.

Lage energie- en exploitatiekosten

Hollander Techniek zorgt voor een optimale synergie tussen water- en luchtbehandeling, elektrotechnische installaties en besturing. Dankzij innovatieve watersystemen, een optimale luchtkwaliteit en een gebouwbeheersysteem, kunt u de energie- en exploitatiekosten laag houden. Denk bijvoorbeeld ook aan het eerder genoemde Water Monitoring Systeem, waarmee u flink bespaart op uw personeelskosten.

Duurzaamheidswensen

Aandacht voor duurzaamheid en het milieu speelt een grote rol bij de (ver) bouw van een zwembad. Een duurzaam gedachtengoed kan op vele manieren in de praktijk worden gebracht. Zelf energie produceren is het doel. Met een juiste integratie van techniek en advies zorgt Hollander Techniek voor flexibele en energieke gebouwen. Zo hebben wij uitgebreide ervaring met het plaatsen van zonnepanelen. Ook kiezen we bij het opstellen van een verlichtingsplan voor oplossingen die duurzaam zijn zoals LED-verlichting.
Denk bijvoorbeeld ook aan de eerder genoemde Membraamfiltertechnologie waardoor u minder water en chemicaliën nodig heeft en u energie bespaart. Goed voor uw milieu én prettig voor uw portemonnee.

Bij de nieuwbouw van het zwembad in Nijkerk is gekozen voor diverse duurzame oplossingen. U leest er hier meer over.  

Bouwkundig & Multidisciplinair

Hollander Techniek is als technisch dienstverlener multidisciplinair verantwoordelijk voor de prestatie van de technische installaties binnen een zwembad. Steeds vaker treden wij op als hoofdaannemer. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, onderhoud en kostenbesparing is de techniek juíst bij de (ver)bouw van zwembaden leidend. Het bouwkundige deel wordt hier vervolgens op aangepast. Zo werken we o.a. met EB&M-contracten (Engineer, Build & Maintenance) waarbij Hollander Techniek in een project stapt op het moment dat er een kant-en - klaar architectonisch ontwerp ligt.

BIM
Meer en meer worden projecten uitgevoerd vanuit BIM (Bouw Informatie Model). We ondersteunen onze klanten vanaf de adviesfase tot uitvoering. Ook de prestatieverantwoordelijkheid durven wij op ons te nemen en leggen wij vast in langlopende onderhoudscontracten.

Heeft u interesse in de integrale oplossingen van Hollander Techniek op het gebied van zwembaden? Neem dan via onderstaande button contact op met Joost Leferink.  

Neem contact op


Joost Leferink
Business Developer
06-39006605 | 

Mail Joost Leferink

Referenties

Deel deze pagina: