Beslisboom

Ging je voorheen met een opkomend verkoudheidje gewoon naar het werk, dan is dat nu wel anders. Zelfs een simpele loopneus bij jezelf of iemand in jouw huishouden is al reden nog eens goed te bedenken of je wel of niet naar kantoor of een klus moet gaan. Kun je thuis werken, dan is in die gevallen de keuze snel gemaakt. Kun je dat niet, dan is het soms best lastig te bepalen hoe te handelen.

Om je hierbij te helpen is een zogenaamde 'Beslisboom' opgesteld. Hierin kun je aan de hand van een stroomschema bepalen wat je moet doen. In de Beslisboom wordt onderscheid gemaakt tussen klachten die je zelf hebt en klachten die een eventuele huisgenoot heeft. Om goed te kunnen bepalen wat je moet doen is het belangrijk wanneer je beiden Beslisbomen doorloopt. Want ook wanneer je zelf geen klachten hebt en zelfs wanneer een huisgenoot geen klachten heeft, kun je toch een risico vormen voor mensen in je omgeving (bijvoorbeeld wanneer je in contact bent geweest met iemand die corona heeft).

Twijfel je? Bel!
Elke situatie is anders en daarom raden we je aan om bij twijfel altijd contact op te nemen met P&O en/of je teamcoach. Zij kunnen je op maat adviseren wat te doen. De Beslisboom helpt je enkel om op korte termijn een besluit te kunnen nemen over hoe te handelen en biedt niet altijd uitkomst voor specifieke individuele situaties.

Niet verspreiden aub..
Omdat de regels vanuit de overheid regelmatig veranderen, zal ook de Beslisboom steeds aangepast moeten worden. Het is daarom belangrijk dat we de Beslisboom niet verder verspreiden (dus niet printen, rond-appen, rond-mailen etc.) om er zo voor te kunnen zorgen dat we altijd allemaal de juiste en meest actuele versie van de Beslisboom hanteren. Op deze pagina vind je dus steeds de meest actuele versie.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met je teamcoach of team P&O.

Klik hier om de Beslisboom te downloaden als PDF 

 

Deel deze pagina: