Voor monteurs


Ik zit thuis, maar voel me goed genoeg om te kunnen werken. Wat kan ik doen?

Het is lastig wanneer je je dagelijkse werk niet kunt doen, terwijl je je eigenlijk goed genoeg voelt om te gaan werken. Je moet je ziekmelden omdat je bijvoorbeeld milde klachten hebt of je moet verlof uren schrijven omdat je geen opvang voor de kinderen hebt. Ons advies is zoveel mogelijk te denken in oplossingen. Ook als monteur zijn er nog best een aantal zaken die je vanuit huis kunt oppakken. Hieronder hebben we een aantal ideeën voor je op een rij gezet. Let op: dit zijn dus activiteiten die je in je eigen tijd doet, dan wel vanuit een ziekmelding, dan wel vanuit een verlof-situatie.


GoodHabitz - Blijf nieuwsgierig, blijf leren!
Team P&O en OnderWERKwijs hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om het online trainingsplatform GoodHabitz versneld te implementeren. Je vindt hier onder andere trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie, management, Office, social media en talentontwikkeling. Pak je kans en blijf jezelf ontwikkelen! Via GoodHabitz kun je onbeperkt online trainingen volgen. De trainingen zijn te volgen via je mobiel, op een tablet of via de computer. Je kunt zelf bepalen welke training je wilt doen, wanneer je dit wilt doen, waar je dit wilt doen en in welk tijdsbestek. Je kunt gemakkelijk een training onderbreken en dit een dag, week of maand later weer oppakken. Je kunt kiezen uit 100 verschillende trainingen en daar komen maandelijks nieuwe trainingen bij. De trainingen zijn afgestemd op verschillende vakgebieden, dus voor ieder wat wils. Werken aan jouw eigen ontwikkeling was nog nooit zo makkelijk en leuk!

Hoe kun je hier gebruik van maken?

  • Klik op het tabblad onderWERKwijs op jouw Insite pagina.
  • Klik vervolgens op de knop ‘ga naar GoodHabitz cursussen’.
  • Kies een gewenst thema.
  • Kies binnen dit thema de gewenste training.
  • Start de training!
  • Certificaat behaald? Deze kun je zelf eenvoudig toevoegen via Insite.

Op dit moment werken we aan een lijst met suggesties voor trainingen die je kunt volgen en waar je ook in je dagelijkse werk voordeel van gaat ondervinden. Deze voegen we z.s.m. toe op deze plek!

Wil je eerst even weten hoe het volgen van zo’n training precies werkt? Bekijk dan deze video.

Urenverantwoording
De online-trainingen via GoodHabitz zijn bedoeld voor jouw eigen ontwikkeling en dus in eigen tijd te volgen. Eventueel kun je bij onderWERKwijs aanvragen om (een deel van) jouw studieverlof hiervoor in te zetten. Hiervoor kun je dan voordat je een training gaat volgen, een berichtje sturen naar: onderwerkwijs@hollandertechniek.nl

Volg een toolbox
Lig jij al op schema met het aantal toolboxen dat je dient te volgen? Je kunt vanuit huis diverse toolboxen volgen. Het is wel belangrijk dat je relevante toolboxen volgt en dat op de juiste wijze wordt geregistreerd dat je deze gevolgd hebt. Neem dus eerst contact op met de KAM-kernrol van jouw team om e.e.a. af te stemmen.

Grote schoonmaak bedrijfsbus
Is je bus nog netjes en compleet? Dit is het moment om je bus op te ruimen en schoon te maken. Mis je nog bepaalde onderdelen? Regel die dan nu.

Opschonen/inregelen van je telefoon en laptop
Neem eens de tijd om te bepalen of je bijvoorbeeld nog apps mist op je telefoon of bepaalde programma’s op je laptop. Werkt alles goed of ondervind je problemen? Maak hier een overzicht van en laat de helpdesk meedenken over een oplossing.

Digitaal uren schrijven
Werk jij nog steeds met papieren werkbonnen? Verdiep je dan nu in hoe je dit digitaal kunt doen. Veel makkelijker en het scheelt tijd. Neem contact op met weekstaat@hollandertechniek.nl voor meer informatie en hulp.

Wat is jouw tip?

Misschien heb je inmiddels al wat ervaring opgedaan inde dagelijkse praktijk en wil je je ervaringen en tips met ons delen. De werkgroep wil graag met jou in gesprek om jouw ideeën op dit gebied aan te horen en te delen in de organisatie. Je kunt je melden bij de Werkgroep Corona via werkgroepcorona@hollandertechniek.nl.

Deel deze pagina: