Nieuws

Officieel keurmerk ontvangen

Jaap van der Krolbad ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

Wij feliciteren het Jaap van der Krolbad in Nijkerk! Op 23 juni ontving het zwembad officieel het Keurmerk Veilig & Schoon. ”Wij zijn blij dat wij een positieve bijdrage leveren aan het behalen en behouden van dit keurmerk”, aldus Theo Polman, servicemanager bij Hollander Techniek. Hollander Techniek was in 2018 hoofdaannemer bij de bouw van het nieuwe zwembad.  

Het Keurmerk Veilig & Schoon

In Nederland moeten alle zwembaden voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving. Met dit keurmerk laat een zwembad zien dat het structureel bezig is met het verbeteren van de kwaliteit. Het keurmerk wordt uitgegeven door Stichting Zwembadkeur. De zwembadbranche ontvangt het keurmerk wanneer zij naast bestaande wet- en regelgeving voldoen aan aanvullende kwaliteitseisen. Met het behalen van dit keurmerk laat het Jaap van der Krolbad zien dat zij de hygiëne en veiligheid goed geregeld hebben. 

Veiligheid 

In het kader van veiligheid voeren wij verschillende inspecties uit, bijvoorbeeld een RVS-inspectie en een inspectie van de glijbanen. Theo: ‘‘Bij de RVS-inspectie letten wij op alle metalen delen in een zwembad. Deze moeten op een juiste manier, en op de juiste plaats gebruikt worden. Zo letten wij er op dat RVS-onderdelen zich niet bevinden in een omgeving waar deze niet toegepast mogen worden.’’ Ook voeren wij een inspectie uit van de glijbanen. Deze inspectie draagt bij aan veilig gebruik van de glijbanen. ‘‘Wij kijken bij deze inspectie naar scherpe objecten, en dat deze zich niet op of om de glijbaan bevinden. Zo kan iedereen veilig glijden’’, aldus Theo. 

”Wij zijn blij dat wij een positieve bijdrage leveren aan het behalen en behouden van dit keurmerk”

Theo Polman, servicemanager bij Hollander Techniek

Een constante kwaliteit van het zwembadwater

Een combinatie van innovatieve technieken zorgt er in Nijkerk voor dat het energie, chloor –en spoelwaterverbruik tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast zorgt het watermonitoringssysteem (WMS) voor een constante kwaliteit van het zwembadwater en levert het een besparing op in de exploitatielasten. Ondertussen is het zwembad al enige tijd in gebruik. En ook nu, na oplevering, is Hollander Techniek wekelijks bij het Jaap van der Krolbad te vinden. Theo: ”Tot 2028 zijn wij verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de installaties. Neem bijvoorbeeld de baden zelf, wij onderzoeken de waterkwaliteit en sturen deze waar nodig bij.” Doordat het zwembad beschikt over vergaande automatisering, zoals een membraanfilter en middendruk UV-lampen, is wekelijks onderhoudt voldoende. Theo: ‘‘Wij meten de waterkwaliteit, vervolgens worden de chloor- en PH-waarden, indien nodig, automatisch gecorrigeerd. Wanneer deze correctie de chloor- of PH-waarde niet op de juiste waarde krijgt, krijgen wij een melding. Deze melding komt binnen ruim voordat de grenswaarden bereikt worden, zodat er voldoende tijd is om dit te corrigeren.  

Meer lezen over de technieken die wij voor het Jaap van der Krolbad hebben geïnstalleerd? We schreven er een projectverhaal over: Een duurzaam en modern zwembad voor de gemeente Nijkerk.

Theo Polman | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Meer nieuws

Jaap van der Krol bad | Hollander Techniek

Duurzaam Zwemmen

Nieuws4 september 2020

Nederland telt meer dan 500 openbare zwembaden. De kosten voor energie en onderhoud vormen ruim één derde van de totale kosten van een zwembad. Hiermee loopt het energie- en exploitatiebudget al snel richting enkele tonnen per jaar.

Zwembad Rijssen en Kapelle | Hollander Techniek

Nieuwe zwembaden voor gemeenten Kapelle en Rijssen

Nieuws29 juni 2020

In zowel de gemeente Kapelle als Rijssen worden de bouwplannen voor een nieuw zwembad omgezet in realiteit. In de gemeente Kapelle is inmiddels het contract getekend voor een nieuw sportcentrum. In het nieuwe sportcentrum komt onder andere een sporthal, horeca en een 6-baans wedstrijdbad. Hollander Techniek is als onderaannemer verantwoordelijk voor de waterzuiveringsinstallatie van het zwembad.

CO2-competitie | Hollander Techniek

Eerste plaats door verduurzaming wagenpark

Nieuws5 juli 2021

Hollander Techniek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij willen zo min mogelijk schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Niet voor niets is het onze ambitie om in 2025 klimaatneutraal te werken. Eén van de stappen die wij hierin zetten is het elektrificeren van ons wagenpark. Mede hierdoor wonnen wij onlangs de eerste prijs in de ‘CO2-competitie’ van inkooporganisatie DGC. Daar zijn we best trots op!