Apeldoornse basisschoolleerlingen aan de slag met Robotica in AREA055

17-11-2017

Deze week en volgende week starten de eerste basisschoolleerlingen van groep 7 en groep 8 met het thema Robotica, georganiseerd door TechnoDiscovery. Na een aantal lessen op school, ondersteund door een lespakket van TechnoDiscovery, mogen de leerlingen in AREA055 op het Apeldoornse Zwitsalterrein in de praktijk aan de slag met het programmeren van Lego Mindstorm. Mooi om te zien hoe enthousiast de leerlingen en leerkrachten zijn!

TechnoDiscovery organiseert thematisch Wetenschap & Technologie onderwijs voor de basisscholen in en rond Apeldoorn in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, basisscholen, pabo’s, technische bedrijven en het mbo. Belangrijk uitgangspunt is dat leerlingen echte techniek zien, beleven en ervaren. Een ander uitgangspunt is dat de leerkracht optimaal wordt voorbereid om de leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij de leeractiviteiten. Later dit schooljaar komen op vergelijkbare wijze de thema’s Duurzaam Bouwen en Duurzame Energie aan bod.

Waarom TechnoDiscovery?
Voor bedrijven is het moeilijk om gekwalificeerd technisch personeel te vinden. Daarnaast is techniek ook ontzettend boeiend en zijn er veel mogelijkheden met een technische achtergrond. Het is voor de toekomst belangrijk dat kinderen op school al vroeg in aanraking komen met Wetenschap & Technologie. Daarom heeft het Platform Techniek Apeldoorn TechnoDiscovery opgezet, samen met een aantal technische bedrijven (Hollander Techniek en Bouwmensen Apeldoorn) en de gemeente Apeldoorn, in samenwerking met Leerplein055, Aventus, Technasium en het hoger onderwijs (Saxion en Windesheim). TechnoDiscovery wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van bovenstaande partijen, maar ook door bijdragen van bedrijven en organisaties. Zo heeft Aventus laptops geschonken om de uitvoering van het thema robotica mogelijk te maken en Hamer B.V. heeft de praktijkopdracht van het lespakket op de scholen gesponsord.

Deel deze pagina: