Beveiliging Nederlands Openluchtmuseum

02-05-2016
Vorige week hebben we met trots een handtekening gezet onder een mooi project bij het Nederlands Openluchtmuseum. 61 monumentale panden zullen voorzien worden van een nieuw brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

De opdracht is het vervangen, uitbreiden en op norm brengen van de brand- en ontruimingsinstallatie in 61 museale gebouwen. De glasvezelring op het park bevat 8 knooppunten. Deze knooppunten gaan we voorzien van nieuwe brandmeldcentrales die weer doorgepatcht worden met de hoofdbrandmeldcentrale in de meldkamer van het museum. Tevens wordt de meldkamer voorzien van managementsoftware voor het visualiseren van de alarm- en storingsmeldingen. Mocht er een calamiteit zijn dan kan de brandweer bij de ingang van het park op een geografisch brandweerpaneel direct zien waar er brand is.

Het museum koppelt heden aan het verleden, In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen nemen zij de bezoekers mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Én nu mag Hollander Techniek daar aan bijdragen door de koppelingen van de beveiligingsinstallaties in het park weer van deze tijd te maken.

Uitdagingen in het project Nederlands Openluchtmuseum

Uitdaging van dit project is dat we werken tijdens openingstijden. De verschillende museale gebouwen (61) zullen daarom gefaseerd worden voorzien van de nieuwe installaties. Project- en procesplanning is hierdoor een zwaar onderdeel van het traject. Omdat het om museale gebouwen gaat met daarin waardevolle en authentieke museumstukken, welke absoluut niet kapot of beschadigd mogen raken, is het geboden om voorzichtig en met beleid aan het werk te gaan. Hollander Techniek ziet hierin een mooie uitdaging en werkt graag mee met het up-to-date en veilig maken van de panden van het Openluchtmuseum.

Het project gaat medio mei van start en moet in december 2016 opgeleverd zijn.

Meer informatie?

Wouter Donderwinkel

Wouter Donderwinkel
Accountmanager Beveiligingstechniek
055-3681111 | 

Mail Wouter Donderwinkel

Deel deze pagina: