Boodschappen scannen met eigen Smartphone

16-03-2015
Je boodschappen scannen met je eigen Smartphone, is geen toekomstmuziek meer, maar werkelijkheid. Vanaf woensdag 11 maart is het bij tweehonderd Albert Heijn-winkels mogelijk om met een Smartphone zelf de boodschappen te scannen.

Al jaren kunnen de klanten van Albert Heijn zelf de boodschappen scannen met een handscanner om vervolgens af te rekenen bij een kassa zonder kassière. De afgelopen maanden is er in vijf winkels getest met zelf scannen via Smartphones en dat wordt nu definitief uitgerold naar tweehonderd winkels.

Klanten hebben de Appie-app (iOS of Android) nodig waarin ze kunnen wisselen tussen bijvoorbeeld een boodschappenlijst en de zelfscanomgeving. De Bonuskaart van de klant moet daarvoor wel eenmalig gescand worden. Bekijk video

Onze Rol
Hollander techniek is al jaren verbonden aan het innovatieteam van Albert Heijn. Samen is er gepionierd op het gebied van zelfscannen. Nu is daar een volgende stap in gezet met het zelfscannen via de Smartphone. Naast onze betrokkenheid bij de ontwikkeling van deze innovatie, is hollander techniek verantwoordelijk geweest voor de complete uitrol en het aanleggen van de infrastructuur. Er is gewerkt vanuit standaard bouwstenen die bij elke Albert Heijn geïntegreerd worden. De hard- en software was van te voren zo geassembleerd dat de nieuwe installaties zoveel mogelijk plug&play in de filialen kon worden geïnstalleerd. Hierdoor konden de winkels met weinig overlast blijven draaien. Zo denken wij procesmatig met de klant mee.

Remote update van de normale handscanners
De normale handscanners moesten ook van nieuwe software worden voorzien. Om de Albert Heijn winkels en daarmee de winkelende mensen, niet te belasten met deze upgrade  hebben we ervoor gezorgd dat deze handscanners op afstand (remote) konden worden uitgelezen en geüpdatet.

Grenzen verleggen is ons motto en we zien dit als een continu proces. Dat we mogen werken voor een klant als Albert Heijn die ook voortdurend grenzen verlegt maakt ons trots. Albert Heijn is met deze innovatie koploper in de wereld.

Meer informatie
Mark Veldhuis
Tel: 033-4543079
Mail: Mark Veldhuis

Deel deze pagina: