College B&W Apeldoorn bezoekt Hollander Techniek

11-09-2013
Hollander Techniek, gevestigd op bedrijvenpark Apeldoorn Noord, was dinsdag 9 september gastheer van een bezoek van het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente heeft vanuit haar economisch speerpuntsectorenbeleid speciale aandacht voor bedrijven uit de IT, de maakindustrie en de zorg. Hollander techniek sluit uitstekend bij deze speerpunten aan. Niet geheel onbegrijpelijk waarom het college juist dit bedrijf uitkoos voor een bedrijfsbezoek.

Hollander Techniek is er van overtuigd dat nauwe samenwerking met de lokale overheid essentieel is om innovatie in te kunnen zetten om daarmee ontwikkeling en groei van het eigen bedrijf, haar klanten en de regionale economie te kunnen stimuleren. De combinatie van innovatie en ontwikkeling met duurzaamheid is één van de belangrijkste succesfactoren. Het doel van het bedrijfsbezoek was om samenwerking tussen overheden, onderwijs en lokale ondernemingen daadwerkelijk inhoud te geven. De uitdaging is de juiste bedrijven bij elkaar te brengen, zodat we één keten kunnen vormen binnen dezelfde topsectoren. Door de juiste verbinding komt ook de kracht van Hollander Techniek als systeem integrator tot uiting. Hollander techniek is in staat om van deeloplossingen één totaaloplossing te maken.

Om niet te blijven praten heeft Hollander Techniek de Gemeente Apeldoorn uitgedaagd om samen de eerste Apeldoornse ESCO (Energie Service Company) op te zetten. Het concept met de naam Energiefabriek Apeldoorn is ontwikkeld voor de voormalige Zwitsal locatie aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Het doel van de Energiefabriek Apeldoorn is om dit gebied energieneutraal te ontwikkelen door o.a. gebruik te maken van biobrandstof en groene stroom. Hiermee kan de gemeente Apeldoorn een voorbeeld geven aan de regio Stedendriehoek en de Veluwe.

“Bijzonder aan Hollander Techniek is dat het als Apeldoorns kennisbedrijf juist samenwerkt met bedrijven uit bovenstaande sectoren (IT, maakindustrie en zorg) en een inspirerende partner is voor de gemeente ten aanzien van het doel de cross-overs tussen de sectoren te stimuleren. De binding met de locale economie en de provincie Gelderland is groot. De slogan van het bedrijf ‘Hollander Techniek verlegt grenzen’ , past hier goed bij.

Gesproken is o.a. over onderwijs en arbeidsmarkt, duurzaamheid en innovatie.
Het college had veel waardering voor het bedrijf, “Hollander Techniek is een bedrijf waar je trots op kunt zijn! Een prachtig mooi, echt Apeldoorns bedrijf met hoogwaardige technologische oplossingen, zegt wethouder Nathan Stukker.”

Hollander Techniek had op haar beurt wensen voor de toekomst met het college te bespreken. In hun presentatie hebben zij bijzondere innovatieve ideeën rondom duurzame energie in Apeldoorn gepresenteerd, waar het college erg enthousiast op reageerde. Burgemeester John Berends: “ Ik heb zeer veel waardering voor dit familiebedrijf. Jullie inspireren ons met jullie ideeën  en als gemeente willen we graag kijken waar we kunnen meedenken en faciliteren”. Een bestuurlijke afspraak wordt binnenkort gemaakt!


Meer informatie:
Jacob Brobbel (Commercieel manager)
055-3681130
Jacob.brobbel@hollandertechniek.nl
www.hollandertechniek.nl

Foto: Voltallig college burgemeester en wethouders, Erik Hollander, Emmy Hollander en afvaardiging van Hollander Techniek.

Deel deze pagina: