Dag van de Duurzaamheid

10-10-2018
Vandaag staat in het teken van duurzaamheid. Alweer voor de 10de keer wordt vandaag de Dag van de Duurzaamheid gehouden. Ook bij Hollander Techniek staat duurzaamheid hoog op de agenda. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking die wij hebben met Cleantech Apeldoorn.

Cleantech Apeldoorn is een uniek samenwerkingsverband dat werkt aan duurzame en sociale innovaties gericht op een gezonde (toekomstige) leefomgeving. Economie en ecologie gaan hierin samen door één deur. Cleantech staat ook voor “schone technologie”. Enerzijds zorgt deze vorm van techniek voor een minimale negatieve impact op het milieu en een lager energieverbruik. Anderzijds zorgt Cleantech ook voor vermindering van kosten, verhoging van de productiviteit en efficiëntie in het operationele proces.

Cleantech Regio; een unieke samenwerking

Samenwerking vormt de basis van Cleantech Regio. Ondernemers, partners in het onderwijs, de zorg, overheid en inwoners slaan de handen ineen om mee te denken over nieuwe sociale technologische initiatieven. Door deze werelden met elkaar te verbinden, worden de deelnemers door elkaar geïnspireerd. Samen bouwen ze aan een circulaire stad waarbij slim wordt omgegaan met grondstoffen, energie en afval. Deze Cleantech Regio is de overkoepelende samenwerking tussen Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Zutphen en Voorst. Cleantech Apeldoorn is de lokale uitwerking van Cleantech Regio en is tot stand gekomen met gepassioneerde organisaties als Remeha, Bredenoord, KIWA, Avantes, Van Gerrevink, Gemeente Apeldoorn en Hollander Techniek.

Manifestatie Zwitsalterrein

Een boeiend onderdeel van Cleantech is het participeren in evenementen, innovatiecentra en platforms waar kennis wordt uitgewisseld tussen de betrokkenen. Voorbeelden hiervan zijn AREA055 en Technodiscovery. Vandaag wordt er op het Zwitsalterrein in Apeldoorn een grote manifestatie gehouden die volledig in het teken staat van duurzaamheid. Van 13:30 tot 16:00 uur is het terrein opengesteld voor iedereen en kunt u meedoen aan verschillende activiteiten en workshops. Kijk voor het volledige programma op www.duurzaam-apeldoorn.nl

Organisatie vanuit burgerinitiatief

Het bijzondere aan Cleantech Apeldoorn is dat er bottom-up geopereerd wordt – vanuit de burger zelf – en niet vanuit een bovenliggend systeem. Dit gebeurt met een gemeenschappelijk doel: een kwalitatieve toekomstbestendige leefomgeving. Elkaar ontmoeten en vooral het samen “doen”, is hetgeen Cleantech Apeldoorn zo uitzonderlijk maakt.

Duurzame Projecten

Hollander Techniek werkt daarnaast ook aan veel duurzame projecten. We geven gebouwen bijvoorbeeld een tweede leven door nieuwe technieken gericht in te zetten met als doel het zelf produceren van energie. Of wat denkt u van het plaatsen 223 zonnepanelen voor het eerste zogeheten gezamenlijke Buurtstroom-zonnedak van Apeldoorn. Lees in onderstaande artikelen meer over duurzame projecten:

Hollander Techniek faciliteert creatie groene energie biocentrale Balkbrug
Theater Orpheus en Hollander werken samen bij plaatsing zonnepanelen 
Zonnepanelen op collectieve daken voorzien in behoefte buurtstroom
Energieprestatiecontract draagt bij aan verlaging exploitatielasten


Joost Leferink
Adviseur Business Development
06-39006605 | 

Mail Joost Leferink

Deel deze pagina: