Duurzame oplossingen bij bouw nieuw zwembad Nijkerk

11-07-2017

Hollander Techniek staat als eindverantwoordelijke naast de klant

Nijkerk juli 2017 - De nieuwbouw van het zwembad aan de Spoorkamp, centraal gelegen in de gemeente Nijkerk, is in volle gang. De vervanging van het Nijkerkse Bad Bloemendal en zwembad De Slag in Hoevelaken neemt steeds serieuzere vormen aan. Technisch integrator Hollander Techniek werkt sinds begin dit jaar samen met bouwkundig aannemer Draisma aan de realisatie van dit duurzame, moderne en veilige zwembad.

“Van subcontractor naar hoofdaannemer; wij maken die logische stap.”

Hollander Techniek in de rol van hoofdaannemer

Een vernieuwend zwembad vraagt om een vernieuwende aanpak van het bouwproces. Bedrijven die zich richten op installatietechniek spelen tijdens nieuwbouwtrajecten vaak een rol op de achtergrond; als onderaannemer. In de realisatie van het nieuwe Nijkerkse zwembad treedt Hollander Techniek op als eindverantwoordelijke. Hollander Techniek werkt in de Gelderse stad volgens een EBM-contract. Dit houdt in dat het ontwerp (Engineer), de bouw (Build) én het onderhoud (Maintain) door Hollander Techniek opgepakt wordt. De komende 10 jaren geeft Hollander Techniek garanties omtrent energieprestaties en wordt de verantwoordelijkheid gedragen rondom het onderhoud van het zwembad. Op deze manier werkt Hollander Techniek onderscheidend en staat ze veel dichter bij de klant. Bij actuele ontwikkelingen wordt proactief schakelen met bouwkundige partners, in deze rol veel eenvoudiger. Dit brengt de gelijkwaardigheid in de branche een grote stap dichterbij. 

Duurzame installaties en innovatieve technieken

Naast veiligheid en betaalbaarheid was het begrip duurzaamheid een zeer belangrijk uitgangspunt bij de realisatie van het nieuwe zwembad in Nijkerk. Het zwembad zal gaan bestaan uit een 8-baans 25 meter wedstrijdbad, een doelgroepenbad van 15 bij 10 meter, een peuterbassin van 40 cm diep en een horecavoorziening. Natuurlijk ontbreken een duikplank, glijbaan en whirlpool niet en wordt zelfs een beweegbare zwembadbodem geïnstalleerd.

Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van fotovoltaïsche panelen (ook wel PV-panelen of zonnepanelen), LED-verlichting, het BaOpt concept, membraanfiltratie, en een watermonitoringsysteem (WMS). Deze installatietechnische voorzieningen dragen bij aan een laag energieverbruik en zeer lage onderhoudskosten. Door dergelijke innovatieve installaties te gebruiken wordt het chloor –en spoelwaterverbruik tot een minimum beperkt. Dit alles draagt bij aan de klimaatdoelstellingen van de opdrachtgever: de gemeente Nijkerk.

Ingebruikname begin 2018

Ruim anderhalf jaar na de start van de aanbesteding in april 2016, zal begin 2018 het nieuwe zwembad geopend worden. De groepskleedkamers, gezinskleedkamers en losse kleedhokjes kunnen dan betreden worden door de eerste bezoekers. De tribune, die plaats biedt aan zo’n 100 toeschouwers, kan vanaf dat moment bestegen worden door geïnteresseerden die een activiteit willen bijwonen van een van de verenigingen die gebruik gaan maken van het nieuwe zwembad. 

Kijk voor meer informatie ook op www.zwembadnijkerk.eu

Projectmanager

Johan Gulink
Projectmanager 
06-24 96 78 80 | 

Mail Johan Gulink

Deel deze pagina: