Eerste mijlpaal in project Ennatuurlijk behaald

08-03-2021

We vertelden er eerder al over, Hollander Techniek werkt aan een mooi project voor Ennatuurlijk. Een halfjaar later hebben we, hetzij niet helemaal gepland, onze eerste mijlpaal behaald! Geheel onverwachts werd er een P1-storing veroorzaakt. De storing was een test om te kijken of de servicepartijen deze goed afhandelden in samenwerking met andere partijen. Doordat de storing onaangekondigd plaatsvond, konden we in de praktijk ervaren hoe hierop werd geacteerd door alle betrokken partijen.

Een goede samenwerking

Voor Ennatuurlijk werkt Hollander Techniek aan het ontwikkelen van een nieuwe en efficiëntere cloudoplossing. In de nieuwe dataoplossing is een centrale cloudoplossing gecreëerd waarin alle informatie wordt opgeslagen en verwerkt. Dit maakt het mogelijk dat er een centraal systeem gebruikt wordt voor álle warmtenetten. Hierdoor wordt efficiënter gewerkt en is het mogelijk om sneller te reageren op storingen en afwijkingen in de warmtenetten. Aan dit project werken wij samen met een aantal partijen:

  • Ennatuurlijk
    Opdrachtgever en eigenaar van de warmtenetten.
  • Conclusion
    Ketenregisseur. Verantwoordelijk voor de hosting van datacenter en service.
  • Veolia
    Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, beheer en onderhoud.

Functioneert alles weer?

De systemen zijn in de datacentra van Conclusion geplaatst, waar uiteindelijk een storing is ontstaan. Afhankelijk van de ernst van zo’n storing wordt deze automatisch gedetecteerd. Niels Spiegelenberg, Lead Software Engineer bij Hollander Techniek en Systeem & Solution Architect binnen dit project vertelt: ‘‘Op het moment dat systemen echt platliggen, worden die eigenlijk al door Conclusion geconstateerd. Wij hadden een configuratiefout op de server gemaakt, het gevolg hiervan was dat er kritische systemen uitvielen. Dat is geconstateerd als een P1 incident. De eerste stap is dat Conclusion gaat schakelen met verschillende partijen. Hiervoor wordt een conference call opgezet met de belangrijkste partijen. Omdat er bij deze P1 storing is geconstateerd dat het een systeem van Hollander Techniek raakt, waren wij aanwezig bij de conference call.’’

Tijdens zo’n call wordt gekeken naar wat het probleem is, hoe dit opgelost moet worden en welke acties hiervoor door wie ondernomen moeten worden. ‘‘Uiteindelijk zijn de uitgevallen systemen hersteld en is de configuratiefout opgelost. Veolia controleert vervolgens of alles weer naar behoren functioneert en wij bevestigen dit. Ook Conclusion checkt de eigen systemen en of deze weer goed werken. Om te zorgen dat de eindgebruiker zo min mogelijk hinder ondervindt is er gekozen voor functieherstel. Het is dan mogelijk dat nog niet alle systemen ‘up and running’ zijn, maar de eindgebruiker beschikt wel zo snel mogelijk weer over warmte’’, aldus Niels.

‘‘Samenvattend kunnen we concluderen dat we met alle partners hier met vlag en wimpel voor zijn geslaagd. Dit geeft ons heel veel vertrouwen in de toekomst, naast de techniek zijn ook alle afspraken welke we het afgelopen jaar hebben gemaakt in de praktijk succesvol getest.’’ - Carel van de Geijn, programma manager Luxovius

Op de hoogte

Ennatuurlijk moet, als eigenaar van de warmtenetten, uiteraard op de hoogte gebracht worden van een P1 storing. Gedurende de storing ontvangt Ennatuurlijk verschillende updates. Zij krijgen informatie over hoeveel eindgebruikers de storing treft, wat de impact hiervan is en dat we ermee bezig zijn. Wanneer klanten dan bellen over een storing of met een klacht, is Ennatuurlijk altijd op de hoogte. Dit geeft ze de mogelijkheid om de meest recente status naar de eindgebruiker te communiceren. Wanneer de storing is opgelost krijgt Ennatuurlijk hier uiteraard ook bericht van.

Ontwikkelpunten

Een eerste test en een goede reflectie gaan hand in hand samen. Niels: ‘‘Uit deze P1 storing hebben wij verschillende ontwikkelpunten meegenomen. De procedure verliep heel goed, wel zijn er een aantal verbetervoorstellen uit voortgekomen. Alle partijen hebben van deze P1 storing mogen leren. Bij een volgende P1 storing lopen deze processen beter, doordat we de verbeteringen nu direct oppakken.’’

Een goed ingerichte testomgeving
Om Ennatuurlijk en hun eindgebruikers zo goed mogelijk van dienst te zijn, moeten we ervoor zorgen dat zij zo min mogelijk last ervaren van de ontwikkelingen die wij doorvoeren. ‘‘Hiervoor hebben wij een testomgeving gecreëerd. In deze testomgeving testen we of wat we gemaakt hebben goed functioneert. Wanneer dit het geval is hevelen we de ontwikkeling over naar de productieomgeving. Met onze testomgeving kunnen wij in alle rust ontwikkelen en zowel Veolia als de eindgebruiker ondervinden daar nauwelijks tot geen hinder van. Hiermee proberen we P1 incidenten op voorhand al te voorkomen’’, aldus Niels.

 

Eric van de Glind
Projectleider Industrie
06-5344 3281 

 Mail Eric van de Glind

Deel deze pagina: