Europese subsidie voor automatisering biologisch afbreekbare kweekpot

05-07-2016

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stelt een subsidie beschikbaar voor Growcoon, een innovatie biologisch afbreekbare bloempot. Met deze subsidie gaan de betrokken partijen automatisering ontwikkelen om de Growcoon geautomatiseerd in een tray te kunnen plaatsen. Deze technologie is essentieel voor het commerciële succes van de Growcoon.

Afbreekbare kweekpot

In dit Overijsels (Raalte) en Gelders (Apeldoorn) project wordt door drie partners gewerkt aan automatisering voor de Growcoon. Het gaat hierbij om Maan R&D, ontwikkelaar van Growcoon, Microflor, gebruiker van Growcoon en Hollander Techniek, ontwikkelaar van automatiseringssystemen. Door plantentrays te vullen met de Growcoon waarin daarna potgrond en stekjes geplaatst worden, blijft de kluit in het verdere proces één geheel. Dit zorgt voor een efficiënt proces en een betere groei van de plant. Bij gebruikers van Growcoon’s die grote aantallen willen gebruiken is het erg belangrijk dat ze deze Growcoon’s geautomatiseerd in tray kunnen plaatsen. Deze ontwikkeling wordt door de subsidie versneld.

OP-Oost 2014-2020

Het Europese subsidieprogramma OP-Oost 2014-2020 ondersteunt projecten op het gebied van innovatie en koolstofarme economie. Het MKB is hierbij een belangrijke doelgroep. Ook in 2016 kan hiervoor subsidie aangevraagd worden. Zie: www.op-oost.eu

Zonder samenwerking geen innovatie

Noem het netwerkeconomie of circulaire economie, maar waar het in basis om draait is dat bedrijven en instanties kennis en kunde met elkaar delen! Door de keten met elkaar te verbinden kan echte vooruitgang worden geboekt. Wij als Hollander Techniek geloven, dat er zonder samenwerking geen innovatie is! Vele trajecten, zoals hierboven omschreven zijn in de afgelopen jaren met trots en succes gelanceerd. 

Het Consortium

OP Oost  Hollander Techniek   Maan Group

Deel deze pagina: