Finale-tijd! Arthur en Stefan in finale Skills Heroes

14-03-2018

Deze week is het zo ver: de finale van de Skills Heroes in de IJsselhallen in Zwolle. Onze vakkanjers Arthur de Bruin en Stefan de Roo behaalden tijdens de voorrondes glansrijk de eerste plaats bij het onderdeel Mechatronica. Tijd om hun koplopers-positie te verdedigen tijdens de spannende finale.

Arthur en Stefan nemen vanuit Aventus deel aan de MBO-vakwedstrijden. Zij zijn een van de duizend finalisten die strijden om de titel beste vakman/vakvrouw/vakteam in hun vakgebied. In de afgelopen weken en maanden hebben Arthur en Stefan vele uren besteed aan een goede voorbereiding. Dat betekent vooral zoveel mogelijk scenario's bedenken en uitvoeren, maar ook het nodige voorbereidende werk doen waarmee tijd wordt bespaard tijdens de wedstrijd zelf.

Tijdens de drie finale-dagen moeten Arthur en Stefan in totaal 5 wedstrijdopdrachten uitvoeren. De taakverdeling tussen beide heren is onveranderd: Arthur doet het programmeerwerk en Stefan bouwt. Elke opdracht wordt, na het verlopen van de beschikbare tijd, beoordeeld door een vakjury.

Deelnemers aan de finale kunnen zich plaatsen voor de Euroskills in Budapest van 24 tot 30 september 2018. Een vakkanjer mag echter maar 1x mee doen aan de Euroskills. In 2016 heeft Arthur deelgenomen aan deze Europese wedstrijd en daarom zit een ticket naar Hongarije er dit jaar niet in. Maar niet getreurd! Arthur en Stefan hebben hun pijlers gericht op Rusland waar in 2019 de Worldskills georganiseerd worden.

We wensen Arthur en Stefan weer veel succes en uiteraard volgen we hen op de voet de komende dagen!

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.In totaal worden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd verdeeld over zes verschillende locaties.

www.skillsheroes.nl 

Deel deze pagina: