Goede ventilatie is van groot belang, zeker nu

19-06-2020

Een goede ventilatie in de ruimtes waarin je werkt, leert en woont is enorm belangrijk. Alleen dan kun je optimaal presteren. Wanneer er onvoldoende geventileerd wordt kunnen vocht, tocht, lawaai en gezondheidsklachten het gevolg zijn. Per gebouw – onderwijs, kantoor, sportschool en productielocatie – zijn verschillende richtlijnen opgesteld. Die richtlijnen zijn juist nu in tijden van corona extra actueel.

Corona via de lucht

Kun je via de lucht besmet worden met corona? Daniel Bonn, natuurkundige van de Universiteit van Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar aerosol druppels, kleine vochtdruppeltjes die onder andere vrijkomen bij ademhalen en praten. Uit de resultaten blijkt dat deze aerosol druppels tien minuten kunnen blijven hangen bij een slecht geventileerd gebouw. Bij goede ventilatie blijven ze maximaal één minuut hangen. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de invloed van deze aerosol druppels op de verspreiding van het coronavirus.

Aan de slag met een goede luchtbehandeling

Bent u benieuwd hoe uw luchtbehandeling functioneert? Hollander Techniek heeft ervaring met luchtbehandelingsinstallaties in verschillende gebouwen. We sturen onder andere op temperatuur, luchtkwaliteit en luchtvochtigheid in verschillende ruimten. Aan de andere kant houden we ook rekening met de individuele wensen van de gebruikers.

Ventilatiescan en analyse van de luchtbehandelingsinstallaties

Wilt u aan de slag met uw luchtbehandelingsinstallatie? Hollander Techniek kan een ventilatiescan van uw gebouw uitvoeren. Hierbij kijken wij naar welke ventilatiemogelijkheden het gebouw op dit moment heeft en of deze effectief gebruikt worden. Bovendien gaan we kijken welke verbeterpunten er zijn en of het besturingssysteem geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast biedt Hollander Techniek een analyse van de luchtbehandelingsinstallaties aan. Hierbij gaan we kijken naar de data uit het gebouwbeheersysteem en/of de luchtbehandelingsinstallatie (indien deze aanwezig zijn). Wij analyseren die en komen met vernieuwende inzichten over bijvoorbeeld het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verlagen van de energielasten en het optimaliseren van de luchtbehandelingsinstallatie.

Meer weten of benieuwd hoe goed de ventilatie in uw gebouw is? Wij komen graag vrijblijvend met u in contact.

Neem contact op

 

 


Kees Jansen
Adviseur installatietechniek
+31 55-368 1124 | 

Mail Kees Jansen

Deel deze pagina: