Gorilla's In the Cloud

18-09-2012
In de derde uitzending van de techniek achter Nederland wordt ingegaan op de wereld die altijd in verbinding is. Een van de projecten die hierin naar voren komt is een camera-netwerk ter observatie van Gorilla's in Apenheul. Hollander techniek heeft het glasvezelnetwerk aangelegd en de IP-camera's geinstalleerd.

Informatie- en communicatietechnologie heeft de wereld in enkele tientallen jaren volledig op zijn kop gezet. De computer, de smartphone en de tablet hebben ons leven een andere dynamiek gegeven. In huis, op kantoor en in de openbare ruimte. En we staan nog maar aan het begin.

Observatie van gorilla's
Er is niet alleen een verbinding tussen de mens en techniek, maar ook tussen natuur en techniek. In Apenheul is een glasvezelnetwerk met IP-camera's geplaatst om het gedrag van gorilla's te kunnen analyseren. Dit systeem is geplaatst in samenwerking met TNO en Apenheul. 

De vele gigabytes die Apenheul verzamelt gaat de dierentuin aan wetenschappers overal ter wereld beschikbaar stellen. Zonder te reizen kunnen verschillende wetenschappers dan tegelijkertijd onderzoek uitvoeren.Hollander techniek heeft het glasvezelnetwerk en het cameranetwerk is geïnstalleerd. Wij zijn trots op dit resultaat en laten u graag de video zien.

Deel deze pagina: