Goud voor onze vakkanjers Mechatronica

10-04-2016

YES! Onze mannen hebben goud gewonnen en mogen zich vakkanjers Mechatronica van Nederland noemen! Collega’s Arthur de Bruin (20 jaar) en Wilfried Loman (22 jaar), zijn de winnaars van de Vakkanjer-finales. Dit zijn wedstrijden waarin mbo’ers strijden om de titel van het beste technische talent van Nederland. Zij mogen zich nu opmaken voor de Euroskills in Zweden, waar ze de concurrentie aangaan op Europees niveau.

Drie dagen lang kregen Arthur en Wilfried verschillende uitdagingen op het gebied van mechatronica (mechatronica is een combinatie van verschillende technieken zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek). Zo waren ze voornamelijk bezig met het bouwen en programmeren van een mini-productielijn. Arthur deed de opbouw van de lijn en Wilfried deed het programmeerwerk.

Arthur de Bruin over de finales: “De eerste dag ging super. Daar hadden we de maximale score. Tijdens de tweede dag kregen we een moeilijke opdracht, die niemand op tijd af kreeg. Dat ging alsnog wat minder, maar we mochten niet ontevreden zijn. De laatste dag hadden we twee opdrachten. De eerste opdracht ging niet goed, maar we lieten ons de moed niet in de schoenen zakken, de tweede opdracht ging gelukkig veel beter. Het was spannend tot het eind.”

Arthur en Wilfried genieten de komende periode van de overwinning, maar kunnen niet lang stil blijven zitten. Begin december gaan ze hun talenten beproeven op Europees niveau bij de Euroskills in Gotheborg. Ze gaan een heel traject in van trainingen en cursussen om hun kennis en kunde op een nog hoger niveau te krijgen. Dit betekent veel extra avonduren en vakanties opofferen om te trainen. Arthur en Wilfried zijn in het dagelijkse leven werkzaam als monteurs bij Hollander Techniek.

 

 

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Deel deze pagina: