Gratis CO2-meter voor basisscholen

28-06-2013
Vanaf volgend jaar kan elke basisschool één gratis CO2-meter krijgen via de GGD. Dit melden staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu en minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief kondigen de minister en de staatssecretaris aan dat basisscholen een gratis CO2-meter krijgen als zij die nog niet hebben. De hoeveelheid frisse lucht in een klaslokaal wordt namelijk gemeten met het CO2-gehalte; hoe meer kooldioxide, hoe slechter de lucht. Er komt in het Bouwbesluit een verplichting voor de aanwezigheid van een CO2-meter in verblijfsruimten van nieuw te bouwen en te verbouwen scholen voor het primair onderwijs. Bestaande basisscholen die nog geen CO2-meter hebben, kunnen er volgend jaar zonder kosten een verkrijgen via de GGD.

Leefomgeving
Om gezond te blijven is een gezonde leefomgeving nodig: frisse lucht (niet alleen buiten maar ook in huis en in de klas), rust en groen in de buurt en veilige fietspaden. Milieufactoren veroorzaken 3 tot 7 procent van de ziektelast in Nederland.

Frisse scholen
Hollander techniek is actief met het concept Frisse scholen. Vraaggestuurde ventilatie is de basis van dit concept. De ventilatiecapaciteit wordt bepaald door een CO2 meter. Hierdoor meet u niet alleen het CO2 gehalte, maar wordt de luchtkwaliteit ook verbeterd! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden!

Deel deze pagina: