Grote stap voor Apeldoorns LoRa netwerk

08-12-2017

Het leefklimaat in Apeldoorn verbeteren en uitgroeien tot een Smart City; dat is de missie van de LoRa Community in Apeldoorn. Bevlogen inwoners en IT’ers zetten zich sinds 2016 in om een dekkend LoRa netwerk in Apeldoorn te realiseren. In december wordt een belangrijke stap gezet. Op 8 december tijdens Innovation Friday bij het Kadaster doneert wethouder Mark Sandmann namens Apeldoorn IT vier nieuwe gateways aan de LoRa community.

De teller staat op zeven

Met dank aan de Politie aan de Europaweg, het Centre of Excellence & Startup Apeldoorn, het Kadaster en
de gemeente zijn er vier nieuwe gateways geplaatst op de daken van deze organisaties. Daarmee staat de
teller op zeven! Goed voor een dekkend LoRa netwerk in Apeldoorn. Met dit netwerk kunnen kleine pakketjes data draadloos, over een grote afstand (Long Range) met maar weinig stroom verstuurd worden.
Bijvoorbeeld tussen sensoren en computersystemen. De gateways zorgen voor verbinding van meerdere
sensoren met het internet. Wethouder Mark Sandmann draagt het initiatief van de LoRa Community een
warm hart toe. “Bevlogen mensen, die samen op zoek gaan naar creatieve en duurzame toepassingen voor
onze stad, daar houd ik van! Met deze vier extra gateways krijgt het LoRa netwerk een veel bredere dekking. Ik hoop dat dit voor de Community een mooie impuls is om hun innovatieve ideeën vorm te geven.”

“Bevlogen mensen, die samen op zoek gaan naar creatieve en duurzame toepassingen voor onze stad, daar houd ik van!"

Innovation Friday

Vrijdag 8 december staat de hele dag in het teken van de LoRa-innovatie. In teams gaan enthousiaste
inwoners en IT-ers tussen 9 en 15 uur aan de slag om nieuwe, creatieve toepassingen te bedenken met LoRa. De nieuwe ideeën worden nog diezelfde middag gepresenteerd aan de LoRa Community, aan Apeldoornse bedrijven en andere geïnteresseerden. Het Kadaster is gastheer van deze Innovation Friday. “Het Kadaster verkent de opties om een sensorregister bij te gaan houden en we zijn aan het oriënteren op de bijbehorende technieken. Deze dag past perfect in onze verkenning. Het Lora netwerk in Apeldoorn is een mooie stap om Apeldoorn, maar ook Nederland weer een beetje mooier te maken”, aldus Ruud Dijkman, manager IT van het Kadaster. 

Apeldoorn IT

Apeldoorn IT is het netwerk van Apeldoornse bedrijven, overheid en kennisinstellingen met IT professionals.
Samen maken zij zich sterk voor onderlinge kennisdeling en samenwerking in werving en loopbaangroei Ook creëert Apeldoorn IT kansen voor jong talent. Hollander Techniek is actief deelnemer aan dit netwerk. 

Deel deze pagina: