Het duurzaamste gebouw ter wereld is opgeleverd!

24-10-2019
Dinsdag 15 oktober werd het Global Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen officieel opgeleverd. Dura Vermeer Hengelo overhandigde een 3D geprinte sleutel, voorzien van een miniatuurversie van het gebouw, aan Unilever. Een belangrijk moment in de bouw van het meeste duurzame, multifunctionele gebouw ter wereld.

Hollander Techniek is, op basis van een UAV-GC contract, verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van alle W- en E-installaties in het gebouw. De wens van Unilever om van het FIC een van de duurzaamste gebouwen ter wereld te maken, resulteerde in een innovatief installatieconcept. Hollander Techniek kon technieken toepassen die nog niet vaak zijn ingezet. Onder andere de installatie van multifunctionele sensoren en een bijzondere luchtbehandelingsinstallatie, voorzien van ionisatie hebben een bijdrage geleverd aan het behalen van het BREEAM-certificaat met het predicaat 'outstanding', hét keurmerk om gebouwen te beoordelen op duurzaamheid.

We zijn enorm trots

Erik Hollander: "Het realiseren van de technische installaties in dit gebouw, waarin maar liefst zeven gebruikersfuncties verwerkt zijn, in combinatie met de duurzaamheidsambities was een complex proces. We zijn enorm trots dat we dit binnen de gestelde termijnen hebben kunnen realiseren en dat we aan dit project, dat twee prestigieuze BREAAM-awards heeft gewonnen, onze bijdrage hebben mogen leveren. We hebben dit samen met de opdrachtgever, betrokken adviseurs, uitvoerende partijen en leveranciers waar gemaakt."


Herman Kolkman
Hoofd werktuigbouwkundige installatie
+31 55-368115 | 

Mail Herman Kolkman

Deel deze pagina: