Hollander Techniek al 45 jaar in ontwikkeling

22-10-2019
Vandaag, 22 oktober, bestaat Hollander Techniek 45 jaar. Opgericht in 1974 door wijlen Jan Hollander, heeft het van oorsprong Apeldoornse bedrijf zich in de afgelopen 45 jaar ontwikkeld tot een technisch integrator van formaat. Gestart als eenmanszaak met het verzorgen van kleine technische aanpassingen bij diverse klanten, biedt Hollander Techniek vandaag de dag technische totaaloplossingen in verschillende markten.

Ontwikkeling

In de beginjaren realiseerde Hollander Techniek elektrotechnische installaties bij diverse klanten in de markten utiliteit en industrie. Al snel werd de dienstverlening uitgebreid met beveiligingstechniek en telematica (ICT). Hollander Techniek won in 1998 de Architectuurprijs Apeldoorn voor o.a. het toepassen van destijds vooruitstrevende duurzame technieken, zoals een zonne-energiecentrale en warmtepompen, in het huidige pand in Apeldoorn. In 2002 kon Hollander Techniek zich, dankzij een overname, verder specialiseren in de zwembadtechniek. In datzelfde jaar werden ook retailtechniek en winkelautomatisering toegevoegd aan het dienstenpallet. Vanaf dat moment ging het snel met de groei van het bedrijf. Zo werd een afdeling werktuigbouw opgericht en werden de eerste stappen in het aanbieden van systeemintegratie gezet. Vanaf 2008 is Hollander Techniek gecertificeerd middenspanningsinstallateur.

Bedrijfsschool

De eigen praktijkschool van Hollander Techniek, onderWERKwijs, is in augustus 2011 van start gegaan. Met een uitgebreid opleidingsprogramma wordt de kennis en kunde van monteurs in opleiding (BBL’ers) én van eigen medewerkers op een hoog niveau gehouden. In 2018 werd Hollander Techniek door SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving.

Werklocaties

In 1991 werd de tweede vestiging van Hollander Techniek geopend in Almere. Deze stad was aantrekkelijk vanwege de goede bereikbaarheid en de enorme groeipotentie. In 2002 werd een derde vestiging, in Amersfoort geopend, vooral gericht op retailtechnieken en winkelautomatisering door heel Nederland. In 2009 is de vierde vestiging geopend in Almelo, waar volledige turnkey-robotoplossingen worden geassembleerd.

Stevige wortels

Vandaag de dag biedt Hollander Techniek vernieuwing en innovatie in technische installaties. Door de uitgebreide kennis en ervaring die in de loop der jaren is opgedaan, werkt het bedrijf samen met zijn klanten aan totaaloplossingen. Van advies en ontwerp tot uitvoering, onderhoud en service. Met de wortels stevig verankerd in de markt is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Deel deze pagina: