Hollander Techniek investeert in gezonde medewerkers

05-04-2018

High Speed Bike vervangt auto

Vitaliteit en gezondheid van medewerkers zijn belangrijke thema’s van veel werkgevers. Drukte op het werk én thuis kunnen gezondheidheidsklachten, een hoger ziekteverzuim en stress veroorzaken. Hollander Techniek heeft een aantal acties opgezet waarmee een flinke impuls wordt gegeven aan de gezondheid van medewerkers. De aanschaf van een High Speed Bike is er een van.

Bij Hollander Techniek trekken werkgevers én werknemers samen op bij het verbeteren van vitaliteit, gezondheid en mobiliteit. Zo wordt elk jaar aan medewerkers de mogelijkheid geboden deel te nemen aan een Persoonlijk Medisch Onderzoek. Daarmee krijgen zij inzicht in hun eigen gezondheid en de aandachtspunten waarop zij zich kunnen richten om gezonder te leven.

Uit de auto, op de fiets
Belangrijk aandachtspunt is het motiveren van medewerkers om zoveel mogelijk op de fiets naar het werk te komen. Zo werd eind 2017 een Fiets-test-dag georganiseerd waar medewerkers verschillende E-bikes en High Speed Bikes konden testen. Bij interesse in zo’n fiets, kunnen medewerkers voor de aanschaf ervan een renteloze lening bij Hollander Techniek afsluiten.

Het is vaak een automatisme om de auto te pakken

High Speed Bike
Om het medewerkers nog makkelijk te maken de auto te laten staan, is recent een High Speed Bike aangeschaft. De High Speed Bike kan door iedere medewerker gebruikt worden. Voor woon- werkverkeer, maar ook voor een klantbezoek of ‘zomaar een rondje’ in de pauze. Aan kou en regen is gedacht; voor gebruik van de High Speed Bike is weerbestendige kleding beschikbaar.

De High Speed Bike werd door directeur Erik Hollander geïntroduceerd tijdens een personeelsbijeenkomst. “Met de High Speed Bike hopen we alle collega’s te motiveren om overdag meer te bewegen. Het is vaak een automatisme de auto te pakken, terwijl veel ritjes prima op de fiets gedaan kunnen worden. Naast woon-werkverkeer kan dit ook een klantbezoek zijn. Jezelf met een dergelijke fiets verplaatsen heeft ook als voordeel dat je niet op zoek hoeft naar een parkeerplek”, aldus Erik.

 

 

De High Speed Bike is mede mogelijk gemaakt door Slim Reizen Stedendriehoek.

Deel deze pagina: