Vervanging stroomvoorziening ESA

Hollander techniek neemt fabriek over

12-11-2013
De ESA kon een week lang ongestoord productie draaien.

De ESA verkoopt een breed assortiment van kalfsvleesproducten, afgestemd op de wensen van de klanten. Het bedrijf levert haar kalfsvlees aan vele relaties over de gehele wereld. Productiestilstand is daarom geen optie. Maar wat als de stroomvoorziening van de hele fabriek aan vervanging toe is? Geen probleem, vorige week heeft hollander techniek, de hele stroomvoorzieningsinstallatie vervangen zonder stilstand van de productie.

Vroeg of laat zijn machines en installaties aan het einde van hun levenscyclus en dus aan vervanging toe. Ook bij de ESA was dit het geval. Bij controle van de transformatoren door Liander, bleken deze in slechte staat. Door uitbreiding van de fabriek in de afgelopen jaren zaten de trafo’s inmiddels ook tegen hun maximale vermogen aan. Ook de hoofdverdeler en de bekabeling hadden hun beste tijd gehad.

Echter vervangen van de totale stroomvoorziening betekent productiestilstand.  Hollander techniek denkt graag met de klant mee en kwam met een oplossing.
Middels een noodvoorziening en veel kabelwerk werd de hele fabriek aangesloten op aggregaten van Bredenoord. In één week tijd zijn er twee nieuwe transformatoren gebouwd van ieder 1600 KVA, zijn alle kabels vervangen en is de hoofdstroomverdeling vernieuwd.

De stuurstroom en het veldapparatuur voor de besturing van de productielijn zijn naar boven verhuisd. Daar waar door hollander techniek (hard-en software engineering) ook gewerkt werd aan een vernieuwing en uitbreiding van de koelinstallatie, de besturing voor de aanpassingen op de slachtlijn en de besturing van de waterzuivering.

Afgelopen zaterdag (9 november) is de stroomvoorziening met succes omgezet naar de nieuwe installatie. Zonder enig vuiltje aan de lucht draait de fabriek als nooit te voren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Diks (projectleider Elektrotechniek) 055-3681193 of mail harry.diks@hollandertechniek.nl

Deel deze pagina: