Hollander techniek op Zuidpool

28-04-2014
Antartica maakt diepe indruk op studenten van Aventus. Studenten Saxion Apeldoorn vertellen van de onvergetelijke Aventus Cleantech Zuidpoolexpeditie. Een expeditie met een missie. Want hoelang zal deze wildernis nog bestaan? De studenten hebben met eigen ogen gezien dat de tijd dringt om overal ter wereld een duurzame samenleving op te bouwen.

Micha Klaarenbeek, Robbin Drost en Roderick Bunschoten maakten twee weken lang deel uit van een expeditie naar de Zuidpool die werd geleid door Robert Swan. De reis moet jongeren overtuigen van het belang van clean technology en het beschermen van het milieu. Meer lezen over de expeditie

Hier krijgen wij als sponsor energie van
Hollander techniek is trots op het feit dat we hen mochten sponsoren en hen daarnaast als ambassadeurs mogen betrekken bij het project Energie Fabriek Apeldoorn.

Clean Tech Regio
Samenwerkende ondernemers, onderwijs en overheden in de Stedendriehoek hebben gekozen voor het begrip Cleantech als verbindend thema voor de regio. Clean Tech Regio is initiatiefnemer voor de  Zuidpoolexpeditie.

Samen naar een schone toekomst. Door maximaal in te zetten op schone technologie, koerst de regio Stedendriehoek op een duurzame economie en samenleving. Een schone toekomst, waarin energieneutraliteit speerpunt is.

Het is een speerpunt dat ook hollander techniek nastreeft en wij vinden het belangrijk hier regionaal bij betrokken te zijn.

2041
“Als de laatste ongerepte wildernis op aarde, is Antartica momenteel beschermd door het verdrag, waarbij boren en mijnbouw tot 2041 verboden is. Beslissingen, gemaakt door de jeugd van vandaag, zal het ecosysteem van onze hele planeet en de toekomst van het leven op aarde beïnvloeden.” ( Robert Swan)

Deze zuidpool expeditie is één van de initiatieven die de volgende generatie van leiders moet inspireren om verantwoordelijkheid te nemen. Men wil deze generatie in beweging zetten, zodat zij zich bezig zullen houden met duurzame beleidsontwikkeling, duurzaam ondernemerschap en toekomstige duurzame technologieën.

Meer weten over de rol van hollander techniek?
Jacob Brobbel (Business Development Manager)
055-3681130 of mail

 

 

Deel deze pagina: