Hollander Techniek werkt aan circulair distributiecentrum van AG Logistics

26-11-2020

Er ligt nu nog een grote zandvlakte, maar over een paar maanden staat er een distributiecentrum van ruim 30.000m2. AG Logistics Services bouwt in Ede aan hun nieuwste en grootste locatie die ruimte biedt voor 42.000 palletplaatsen. Een project dat volledig in het teken staat van duurzaam en circulair bouwen, met als ultiem streven het BREEAM Excellent certificaat behalen.

De handtekeningen zijn gezet, we kunnen van start!

De eerste stappen rondom de bouw zijn inmiddels gezet en de tekeningen voor de technische installaties zijn goedgekeurd. Hollander Techniek is in samenwerking met systeemintegrator Leertouwer verantwoordelijk voor de E- en de WTB-installaties. Kees Jansen, Accountmanager Utiliteit bij Hollander Techniek, is betrokken bij het project: “Binnen de samenwerking met Leertouwer zijn wij als onderaannemer verantwoordelijk voor alle WTB-installaties. Dat betekent dat we onder andere de hemelwaterafvoer, sanitaire afvoerleidingen, klimaatinstallatie in de kantoren en het ventilatiesysteem gaan aanleggen en installeren.”

Bouwen volgens duurzame en circulaire richtlijnen

AG Logistics heeft de wens om het BREEAM Excellent certificaat te halen met hun allernieuwste locatie. Dat betekent dat er op een meetbare manier duurzaam en circulair gebouwd wordt. De focus ligt op energiebesparing, zo min mogelijk waterverspilling en gebruik maken van recyclebare materialen die geen afbreuk doen op het milieu. Kees: “In het installatie-ontwerp houden we rekening met alle gestelde richtlijnen van BREEAM Excellent. Zo passen we technieken toe die rekening houden met bijvoorbeeld waterbesparing. Denk aan sensor gestuurde spoeling bij het sanitair en toiletafsluiters. Ook bij het klimaatsysteem ligt de focus op duurzaamheid. We gebruiken bijvoorbeeld koelsystemen voorzien van koudemiddelen met een lage GWP waarde. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van installatiematerialen die circulair zijn, oftewel herbruikbaar.”


Kees Jansen
Adviseur installatietechniek
+31 55-368 1124 | 

Mail Kees Jansen

Deel deze pagina: