Koning opent Global Foods Innovation Centre Unilever in Wageningen

06-12-2019

Vanmiddag was het eindelijk zo ver: de opening van het Global Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen. Koning Willem-Alexander verrichte de openingshandeling waarmee het duurzaamste gebouw ter wereld officieel in gebruik werd genomen.

Met de officiële opening werd na jaren hard werken, vandaag een belangrijke mijlpaal bereikt. Na de openingshandeling kreeg de Koning een rondleiding door het innovatiecentrum en sprak met medewerkers van het laboratorium en de demonstratiekeuken.

Hollander Techniek is, op basis van een UAV-GC contract, verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van alle W- en E-installaties in het gebouw. De wens van Unilever om van het FIC een van de duurzaamste gebouwen ter wereld te maken, resulteerde in een innovatief installatieconcept. Hollander Techniek kon technieken toepassen die nog niet vaak zijn ingezet. Onder andere de installatie van multifunctionele sensoren en een bijzondere luchtbehandelingsinstallatie, voorzien van ionisatie hebben een bijdrage geleverd aan het behalen van het BREEAM-certificaat met het predicaat 'outstanding', hét keurmerk om gebouwen te beoordelen op duurzaamheid.


Herman Kolkman
Hoofd werktuigbouwkundige installatie
+31 55-368115 | 

Mail Herman Kolkman

Deel deze pagina: