Zwembad Andel

Laatste bouwfase zwembad Andel

05-05-2014
ANDEL - De nieuwbouw van zwembad AquaAltena aan de Middenweg in Andel gaat de eindfase in. De zachte winter heeft er voor gezorgd dat de afgelopen maanden flink doorgewerkt kon worden. In mei zal men starten met het vullen van de baden. Naar verwachting zal eind juni het complex klaar zijn voor gebruik.

14 duurzaamheidsmaatregelen
Het ontwerp en de bouw van het nieuwe zwembad krijgt de naam AtenaAqua. Er is specifiek gekeken naar ruimtelijk gebruik, functioneel gebruik, gebruikskwaliteit en duurzaamheid.

Het zwembad moet ook voldoen aan 14 duurzaamheidsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld een hogere isolatiewaarde, 3-voudige beglazing, toepassing LEDverlichting in het volledige zwembad en diverse installatietechnische besparingsmaatregelen in energie en waterverbruik. Met het pakket duurzaamheidsmaatregelen wordt de doelstelling, zoals geformuleerd in de Verklaring van Dussen om de CO2 uitstoot in 2020 met 30% te reduceren, net niet gehaald (het effect is 27%).

Zwembad volledig verwarmd door Orchideeën kweker
In een zwembad is veel energie nodig voor de ventilatie, gebouwverwarming en badwaterverwarming. Het nieuwe zwembad onttrekt zijn (thermische) energie aan het naastgelegen kassencomplex. Het volledig zwembad wordt volledig verwarmd door deze orchideeën kweker.

Rol hollander techniek
Hollander techniek is verantwoordelijk voor de zwembadinstallaties voor het binnenbad (6 baans 25 meter bad) met deels een beweegbare bodem, een doelgroepenbad (10x12 meter) dat volledig is voorzien van een beweegbare bodem en een waterspeeltuin van 20m2. Buiten komt een 25 meter bad, een ondiep recreatiebad van 100m2 met familieglijbaan, waterspeeltuin van 20m2 en een ligweide.

Hollander techniek heeft tevens een Water Monitoring Systeem in het zwembad aangebracht.

Voor meer informatie:
Projectleider Roy Overkamp
055-3681129
roy.overkamp@hollandertechniek.nl

Deel deze pagina: