Logistiek centrum voor Bredenoord in Apeldoorn

25-02-2020

“Elkaar betrekken in het proces is de sleutel tot succes”

 

Het Apeldoornse bedrijf Bredenoord groeit en heeft in 2019 een nieuw logistiek centrum naast de bestaande panden van het familiebedrijf gerealiseerd. Hollander Techniek was verantwoordelijk voor de elektronische en werktuigbouwkundige installaties en verzorgt de meet- en regeltechniek in het nieuwe pand dat bestaat uit een hal/werkplaats, magazijn en kantoorgebouw. Bij de uitvoering van het project zijn veel partijen betrokken. De onderlinge samenwerking en de afstemming met de opdrachtgever loopt op rolletjes. Een belangrijke voorwaarde om het beste resultaat te bereiken.

Marcel: “Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om de klant, leveranciers en alle meewerkende partijen zoveel mogelijk te betrekken bij alles wat we doen. Door samen te werken aan dit project, bereiken we de mooiste resultaten. Gelukkig deelt onze opdrachtgever Bredenoord die visie. Zij laten alle mensen die straks werkzaam zijn in het nieuwe centrum meedenken over de nieuwbouw. We hebben veel contact met de technisch directeur van Bredenoord die deze wensen aan ons kenbaar maakt. Zo komen we tot de beste oplossingen.” Floris voegt hieraan toe: “Ik ervaar die mentaliteit ook bij alle partijen die betrokken zijn bij de nieuwbouw. De samenwerking met hoofdaannemer Nikkels is top. De procesgebonden installaties worden door Hamer geleverd en ook daarmee kunnen we lezen en schrijven.”

Geen doorsnee installaties

Ook al kent het project geen grote nieuwe technische uitdagingen, toch maken juist de details het project zo interessant. Zo wordt in het gebouw een klimaatbeheersingssysteem geïnstalleerd dat werkt door toevoerlucht te verwarmen of koelen met koelconvectoren die in het verlaagde plafond liggen. Er is gekozen voor een zogenaamd 4-pijps-systeem waardoor je naar wens in de ene ruimte kan koelen en in de andere ruimte kan verwarmen. Dit zorgt voor een hogere behaaglijkheid. De warmte en koude wordt opgewekt door een lucht-waterwarmtepomp waaraan een gasketel is toegevoegd om extra bij te kunnen schakelen wanneer de buitentemperatuur onder de nul graden komt.

Wijzigingen

Zoals in elk project, worden ook hier tijdens de uitvoer nog wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp. Dat betekent dat alle betrokkenen moeten bekijken wat het effect daarvan is op de planning en de kosten. Zo werd tijdens de uitvoering besloten de luchtbehandelingskast te voorzien van DX-batterijen waardoor de CV- en gekoeldwater-transportleidingen kwamen te vervallen. Dat scheelde veel leidingwerk en leverde de opdrachtgever een financieel voordeel op, maar de luchtbehandelingskast werd wel weer duurder.

Hollander-kwaliteit

In het project is de standaard van het werk van Hollander Techniek duidelijk zichtbaar. Het leidingwerk is strak, recht en op de juiste manier aangelegd. De project is opgeleverd in oktober 2019. Grote kans dat alle betrokken partijen nu met een glimlach van oor tot oor door het prachtige nieuwe logistiek centrum lopen….

Over Bredenoord

Bredenoord is een onafhankelijk familiebedrijf dat internationaal energiesystemen ontwikkelt, levert, onderhoudt en exploiteert en zo haar klanten voorziet van energiezekerheid. Klanten van het toonaangevende bedrijf kunnen materialen huren, leasen en kopen. Vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Denemarken levert Bredenoord met mobiele en permanente systemen energiezekerheid over de hele wereld.

Deel deze pagina: