Officiële opening Frisse school Mulock Houwer

04-04-2013
Op woensdagmiddag 3 april is Mulock Houwer `t Gooi in Huizen officieel geopend. Het nieuwe energiezuinige gebouw is het resultaat van intensieve samenwerking.

Bouwbedrijf Huurdeman en hollander techniek, beide participant in de E.nu Corporatie, tekende samen letterlijk voor een schoolvoorbeeld. De mix van bouwkundig toepassingen en werktuigbouwkundige installaties brengen het energieverbruik van een gebouw aanzienlijk terug. Ook de intensieve samenwerking met het bouwteam, vanuit ‘het nieuwe bouwen’ en de eisen van ‘frisse scholen’ hebben voor nog meer voordelen en besparingen gezorgd.

‘Het nieuwe bouwen’
In het project is ‘Het Nieuwe Bouwen’ geïntroduceerd, wat betekent dat partijen op basis van kennis, ervaring en referenties zijn geselecteerd. Er zijn maandelijks bouwteam bijeenkomsten geweest om samen op een gelijkwaardig niveau tot een effectief en slagvaardig bouwplan te komen, dat past binnen het budget. De complexiteit van het project en het proces leidde tot een overlegstructuur met gedeelde verantwoordelijkheden.

Resultaat
Het project is gerealiseerd met een minimale inspanning voor de school. In slechts vijf bouwteamvergadering is het project startklaar gemaakt. Door te werken volgens de eisen van ‘Het Nieuwe Werken’ is er bespaard op advies- en faalkosten. Volgens de stichting Nederlandse Bouwpluim  heeft dit een reductie van 7% op de gebruikelijke kosten opgeleverd. Er is een onderhoudsarm gebouw met relatief lage energiekosten gerealiseerd. Dit betekent milieuwinst en financieel voordeel tijdens de levensduur van het gebouw.

'Frisse scholen'
Het gebouw is ontworpen volgens de eisen van “frisse scholen”. Door het maken van doorzichten en het maken van lichtinval door het dak wordt het kunstlicht tot een minimum beperkt. Het gebouw wordt voorzien van een sedumdak, bedoeld voor een beter binnenklimaat en een beter uitzicht voor de bewoners van de havenmeester. Onze adviseur Kees Jansen kan u meer vertellen over frisse scholen. Lees meer

Revitalitatie Mulock Houwer Amersfoort  
De revitalisatie van het Mulock Houwer schoolgebouw in Amersfoort is eveneens vanuit de combinatie hollander techniek en Bouwbedrijf Huurdeman met succes. Lees meer

Deel deze pagina: