Ondersteuning voor Windows 7 en Server 2008 loopt af

23-10-2019
Pc’s met Windows 7 en Windows Server 2008 (R2) worden na 14 januari 2020 kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico's. Het is daarom belangrijk om op tijd te upgraden naar een modern besturingssysteem dat de laatste beveiligingsupdates ontvangt. Voorkom risico’s en stap op tijd over om uw gegevens te beschermen.

Windows 7

Windows 7 ontvangt vanaf 14 januari geen beveiligingsupdates meer. Ook de ondersteuning voor Internet Explorer op een apparaat met Windows 7 wordt stopgezet, omdat deze het levenscyclusbeleid volgt voor het product waarop het is geïnstalleerd. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden. Een goed alternatief voor Windows 7 is Windows 10, een upgrade is dan ook zeker aan te raden.

Windows Server 2008

Ook voor Windows Server 2008 en voor Windows Server 2008 R2 geldt dat deze vanaf 14 januari geen beveiligingsupdates meer ontvangen en de technische ondersteuning stopt. De beste oplossing is om te migreren naar Microsoft Azure. Op deze manier kan er geprofiteerd worden van drie extra jaren kritieke en belangrijke beveiligingsupdates. Voordeel hiervan is dat het geen extra kosten met zich meebrengt en dat u kunt moderniseren wanneer u daar klaar voor bent.

Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden en de ondersteuning die wij kunnen bieden om de continuïteit van uw organisatie te borgen. Neem dan contact op met Raimond Trumper.

Raimond Trümper
Accountmanager ICT
055 - 3033737| LinkedIn Marco van Wijngaarden

Mail Raimond Trümper

Deel deze pagina: