Ontdek HighTech Almelo - 9 november

16-10-2018
Knallende presentaties waarbij je getrakteerd wordt op het leukste van de wetenschap? Ervaren hoe het is als piloot in een Flightsimulator? Ontdekken hoe een vliegtuigje kan vliegen met infrarood licht? Dit en nog veel meer staat op het programma tijdens het Ontdek Hightech event op vrijdag 9 november in de IISPA-hal in Almelo.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseren twaalf vooraanstaande, Almelose hightech bedrijven dit evenement. Doel is om de jeugd in aanraking te brengen met techniek en de interesse in techniek te stimuleren. Jonge technici hebben we in de toekomst immers hard nodig!

Acht evenementen! 

Met maar liefst 8 evenementen in de maand november, laten we zien dat hightech Almelo met technologische innovaties de wereld duurzamer en het leven aangenamer maakt. Almelo is rijk aan bedrijven die met hun technologische kennis internationaal hoge ogen gooien. Ze leveren ingenieuze oplossingen voor complexe vragen van klanten over de hele wereld in tal van sectoren.

Van basisschool tot universiteit: met 8 events slaan we niemand over. In samenwerking met de Week van de Techniek bieden we basisschool leerlingen een uniek en interactief techniek event. Het VMBO en het MBO laten we kennis maken met hightech door middel van loxboxen. Havo/VWO leerlingen gaan aan de slag met een studentenquiz en de studenten van het HBO en de Universiteit dagen we uit tijdens een pubquiz waarbij ze strijden tegen teams van de hightech bedrijven.

Ontdek Hightech Event

Op vrijdag 9 november vindt het grootste Ontdek Hightech Almelo event plaatst, hét evenement dat de volgende generatie technici in Almelo in beweging brengt. Er is van alles te beleven en je kunt ook zelf aan de slag tussen 16:00 en 21:30 in de IISPA-hal in Almelo. Het evenement is geschikt voor jong en oud, de meeste activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6/8 jaar en ouder én het evenement is gratis toegankelijk!

Meer informatie en het volledige programma:

www.ontdekhightech.nl

Hightech Almelo maakt met technologische innovaties de wereld duurzamer en het leven aangenamer – om niets minder is het deze bijzondere Almelose bedrijven uiteindelijk te doen. Almelo is rijk aan bedrijven die met hun technologische kennis internationaal hoge ogen gooien. Ze leveren ingenieuze oplossingen voor complexe vragen van klanten over de hele wereld in tal van sectoren.

Deel deze pagina: