"Ook installateurs kunnen niet meer om BIM heen"

13-02-2018

Het is volgens Marcel van Leeuwen, tekenaar elektrotechniek bij Hollander Techniek, een kwestie van tijd, voordat ook installateurs zich overgeven aan Building Information Modelling, of - zoals we het in Nederland noemen - Bouw Informatie Model (BIM). Marcel weet er alles van. BIM is zo'n beetje zijn tweede natuur geworden. 

Hollander Techniek werkt met Revit, dat is speciale software voor BIM. BIM is een werkmethode waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Marcel: "Met BIM werk je sneller en veel nauwkeuriger. Het betekent wel dat je in een vroeg stadium al keuzes moet maken, terwijl die nu vaak nog later gemaakt worden. Dat is vaak even wennen voor partijen die nieuw met BIM werken." 

Het mooie van BIM is dat je snel mogelijke knelpunten signaleert en ze eruithaalt. BIM biedt ongelofelijk veel kansen. "Ik vind het jammer dat de installatiebranche er nog zo weinig mee doet', aldus Marcel. "Misschien omdat veel opdrachtgevers er nog niet naar vragen. Toch kunnen ook installateurs er straks niet meer omheen". 

Benieuwd hoe de werkdag van Marcel eruit ziet? Je leest er alles over in de laatste editie van het technische magazine Henk & Fred. 

Klik hier om direct naar het artikel te gaan. 

Deel deze pagina: