Remco: "Als familiebedrijf staan we samen sterk"

20-04-2020

Een normale werkdag van een monteur ziet er in deze bijzondere tijden net even iets anders uit. Maar wat verandert er nu daadwerkelijk voor onze medewerkers in de buitendienst? Wij vroegen het aan Remco Buitenhuis, Technisch Specialist bij Hollander Techniek.

Veel verschillende projecten in korte tijd

Als Technisch Specialist is Remco onderdeel van het team beveiliging. Remco: “Wij bedienen veel verschillende klanten, hierdoor komen wij op meerdere projecten in korte tijd. De coronamaatregelen die voor ons en op de projecten gelden, zagen wij dan ook met de week verscherpen. Het gevolg is dat de werkzaamheden bij de ene klant gewoon doorgaan (met opvolgen van de maatregelen) en bij de andere klant uitgesteld worden tot nadere orde.”

Extra maatregelen

Remco: “Zelf kan ik gelukkig aan het werk blijven bij diverse projecten, zoals bij de Esa Export Slachterij te Apeldoorn en VDL Enabling Technologies te Almelo. Wij houden de richtlijnen van het RIVM als basis aan, daarnaast worden er vaak ook extra maatregelen getroffen door Hollander Techniek of door de klant.” Remco noemt vervolgens enkele voorbeelden: “Het begint al ’s morgens vroeg bij het opstarten van de dag. Op de projecten kan er helaas geen koffie gehaald worden door één collega voor iedereen. We halen allemaal ons eigen kopje koffie. Qua werkzaamheden geldt vooral dat er zoveel mogelijk individueel gewerkt wordt. Als het niet anders kan dan houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Daarnaast delen we ons gereedschap niet. Ook zakelijke telefoons worden niet uitgewisseld aan een andere collega. Als de beller ‘toch nog even die andere collega wil spreken’ die bij jou aan het werk is, dan wordt vriendelijk verzocht die even zelf te bellen.”

Om de beurt pauzeren

Ook de pauzes gaan net even anders. Remco: “We pauzeren niet meer in de gezamenlijke kantine op locatie, maar in een aparte mobiele ruimte uitsluitend voor het personeel van Hollander Techniek. En als we dan pauzeren doen we dat gefaseerd, zodat er niet teveel mensen tegelijk aanwezig zijn in de ruimte.”

Samen staat we sterk

Bij enkele projecten hanteren ze extra maatregelen. Remco: “Bij een project waar ik momenteel aan het werk ben, wordt dagelijks bij alle externe medewerkers de temperatuur op afstand gemeten door hun eigen chefmonteur. Ik zie op alle locaties dat de maatregelen die getroffen worden vanuit het RIVM, Hollander Techniek en de klant netjes worden opgevolgd door mijn collega’s. Wij willen graag aan het werk blijven, maar ook de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen houden. Het zijn rare tijden, maar wij weten dat we als familiebedrijf samen sterk staan. We slaan ons door deze tijd heen."

Deel deze pagina: