Hollander techniek, zwembad Rheden, zwembadtechniek, renovatie

Renovatie zwembad Rheden gestart

26-09-2013
In zwembad De Hangmat in Rheden is donderdag 19 september het startschot gegeven voor de renovatie van het openluchtzwembad. Het bad voldoet niet meer aan alle eisen. Op 1 mei 2014 moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Het 50 jaar oude zwembad in Rheden was aan renovatie toe om aan de huidige- en toekomstige regelgeving te kunnen blijven doen. De gemeente heeft in samenspraak met Dorpsbelang, Actiecomité behoud openluchtbad Rheden, de vrijwilligers en Zwemvereniging PFC een programma van eisen en wensen opgesteld. Het project betreft het ontwerp, de realisatie en het onderhoud.

Aan de hand van het programma van eisen en wensen heeft hollander techniek een (voorlopig) ontwerp gerealiseerd. In het ontwerp is gekozen voor onderhoudsarme materialen en energiebesparende maatregelen. Het ontwerp van hollander techniek betrof het winnende ontwerp, waardoor er op 19 september j.l. gestart is met de renovatiewerkzaamheden van het zwembad.

Het interessante aan de aanvraag van de gemeente Rheden is dat hollander techniek de mogelijkheid heeft gekregen om haar kennis en expertise in te zetten om te komen tot een optimaal ontwerp, zolang het maar binnen de geschetste kaders van de gemeente bleef.

Hollander techniek verzorgt het installatische ontwerp, de realisatie en onderhoudwerkzaamheden.

Foto: Wethouder Haverkamp en directeur Erik Hollander zetten de schop in het zwembad.

Deel deze pagina: