Samenvatting efficiency seminar - 17 oktober 2013

25-09-2013
Het hollander techniek efficiency seminar geeft kennis, tips en triggers over kostenreductie door efficiency. Denk aan verbetering van het productieproces, maar ook efficiënter gebruik maken van middelen of tijd. Tijdens het seminar zullen vier parallel sessies gegeven worden, met de onderwerpen: Basis beginselen Lean, energie efficiency, simulatie en innovaties/ subsidie mogelijkheden.

Bekijk hier de presentaties en achtergrond informatie

Energie efficiency in productieprocessen
Ziet u een uitdaging in het duurzame gebruik van energie voor uw productieprocessen? Duurzaam betekent hier ook efficiënt. Zelf energie opwekken is een mogelijkheid, maar hergebruik van anders verspilde energie geeft efficiency voordelen.
Fons Pennartz, adviseur bij KWA Bedrijfsadviseurs vertelt over duurzaam gebruik van energie in productieprocessen en hoe het project bij Ben en Jerry’s is gerealiseerd.

Simulatie, het begin van een verandering
Jaap Westerink van ErgoDesign weet waar hij het over heeft. Door real-time simulatie kunt u zonder de productie te verstoren op efficiënte wijze de gevolgen voor uw productielijn inzichtelijk maken. Het geeft direct aan waar, wanneer en waarmee het proces moet worden aangepast.

Het doolhof van subsidie voor Innovaties
Peter Jansen van Sparkling Projects is een specialisten op het gebied van innovaties en subsidies. Hij is op de hoogte van de wegen en de mogelijkheden om subsidie verkrijgen. Leer van de aanpak en mogelijkheden die reeds zijn benut. En… de toekenning van een subsidie is tevens een erkenning dat u met uw vernieuwingen op de goede weg bent!

Bekijk hier de presentaties en achtergrond informatie

Lean in mijn bedrijfsproces, waar moet ik beginnen?Starten met lean, Wij kunnen ons voorstellen dat er een hoop vragen over zijn. Waar start je mee? Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de valkuilen? Jacqueline Hofstede van Ynova en Lean Innovation Network praat u bij over lean management in bedrijfsprocessen. Wat is LEAN? Wat is de relatie tot duurzaamheid (Lean & Green)? Herbert Harderwijk van Nedap-Inventi vertelt vol trots hoe hij kijkt naar het traject dat bij hun plaatsvond en welke nu bespaard worden.

Deel deze pagina: