Domino Printing en Hollander techniek

Samenwerking met Domino Benelux

18-02-2014
Domino Benelux en Hollander Techniek bieden één integrale automatische codeersoftwareoplossing. Met het door Domino ontwikkelde softwarepakket (Quickdesign) en de integratie hiervan door Hollander Techniek kunnen alle codeerlocaties en printberichten van een productielijn centraal op alle niveaus worden beheerd, van product tot pallet. Kom het bekijken op de Domino Benelux stand F309 tijdens Empack Den Bosch 2 & 3 april 2014.

Integratiesoftware vergt professionele kennis
Domino Benelux en Hollander Techniek bieden samen de integrale printbericht-ontwerpsoftware Quickdesign aan. Met dit door Domino ontwikkelde softwarepakket kunnen alle codeerlocaties en printberichten van een productielijn centraal op alle niveaus worden beheerd, van product tot pallet. “Met Quickdesign krijgt een fabriek de controle over het volledige codeerproces, wat niet alleen de kans op fouten aanzienlijk terugbrengt maar ook de efficiency van het productieproces en het vooruitzicht op een goed eindproduct vergroot”, zegt salesmanager Gerard Kiewiet van Domino Benelux. “De koppeling van Quickdesign met de vele proces- en andere applicaties van een bedrijf vergt de expertise van een ervaren technisch integrator. Wij hebben verstand van codeer- en printsystemen, maar we zijn geen softwarespecialist. In Hollander techniek hebben we een deskundige system-integrator gevonden.” Kiewiet heeft al lovende reacties van klanten ontvangen op de gestructureerde aanpak die beide bedrijven hebben geïntroduceerd. Bij grote bedrijven in zowel de food als de non-food zijn succesvolle toepassingen geïntegreerd. “We bieden een oplossing die aansluit op de behoeften van klanten, ook al bij het opstellen van het programma van eisen. Daarmee onderscheiden we ons.”

Domino Printing plc. – wereldwijd actief in meer dan 120 landen – geldt als een gerenommeerde producent van industriële codeer- en printsystemen. Het van origine Engelse bedrijf levert het hele scala van inkjet- en lasertechnologie tot print & apply en thermotransfer (printen op folies, denk aan verpakkingen van chips en groenten). Dat doet het bedrijf voor grote multinationals in nagenoeg alle sectoren, van de food en de farmacie tot de auto-industrie. Producten krijgen vandaag de dag steeds meer informatie: houdbaarheidsdata, barcodes, traceerbaarheidscodes en identificatienummers. Niet alleen productverpakkingen, ook dozen, trays en pallets bevatten codes en andere gegevens, om het logistieke proces te versnellen maar ook voor kwaliteitscontrole.
Informatie over de houdbaarheid en herkomst van een product zijn wettelijk verplicht in de voedingsindustrie in het belang van de voedselveiligheid. De ontwikkeling vindt nu navolging in andere bedrijfstakken. “Industriebreed heeft men behoefte aan kwaliteitscontrole en identificatiemiddelen. De wens om al deze informatie centraal te beheren en aan te sturen groeit. Met de printberichtontwerpsoftware Quickdesign spelen we daarop in”, legt Kiewiet uit. “Het aanbrengen van codes en andere gegevens moet zo min mogelijk tijd in beslag nemen, terwijl fouten voorkomen moeten worden. Verkeerde informatie op een product kan vergaande gevolgen hebben.”

Krachtenbundeling
De koppeling van Quickdesign met de vele proces- en andere applicaties van een productielijn, waaronder bovenliggende systemen als ERP (Enterprise Resource Planning) en MES (Manufacturing Execution Systemen), vergt de expertise van een ervaren technisch integrator. De ontwikkeling van de integrale printberichtontwerpsoftware vormde voor Domino aanleiding op zoek te gaan naar een goede integratiepartner. Het bedrijf kende Hollander techniek al van verschillende automatiseringsprojecten. “Door de samenwerking kunnen we klanten een optimale oplossing bieden voor het coderen en automatiseren. Dankzij de krachtenbundeling met Hollander Techniek kunnen we immers voor beide disciplines de nodige expertise aanbieden”, zegt Kiewiet.

Complex
Volgens IT-manager André Simonse van Hollander Techniek denken leveranciers van codeeroplossingen vaak dat ze de implementatie en het beheer van hun systemen zelf wel ter hand kunnen nemen. “De tal van systemen op productielijnen, van baanbesturing en ERP tot robots en weegschalen, maakt de integratie met codeersoftware en printersystemen echter enorm complex. De kans op een ‘halve oplossing’ is dan niet denkbeeldig. Domino brengt volop zijn kennis in codeer- en printtechnologie in, wij onze kennis op het vlak van IT. We schakelen elkaar in om vanaf het ontwerp tot de implementatie één integrale oplossing te realiseren. Dat maakt deze combinatie uniek.” Simonse voorziet bovendien dat het integrale karakter van Quickdesign minder fouten in het automatiseringslandschap tot gevolg heeft. “Met dat soort fouten zijn veel kosten gemoeid. Met Quickdesign hoef je daarnaast maar één pakket te onderhouden voor de integratie met vele printers, besturingen en softwarepakketten.”

Voor meer informatie kunt u terecht bij Rob van Kempen (IT manager), 055-368 1371 , rob.vankempen@hollandertechniek.nl

Deel deze pagina: