Seminar 'Triple Smart'

13-05-2015

Mis het niet en schrijf je nu in voor het Seminar ‘Triple Smart’ ter ere van de opening van ons nieuwe pand in Almelo.

In juni opent hollander techniek haar nieuwe pand in Almelo. Ter gelegenheid hiervan organiseren wij op 18 juni een seminar met het thema ‘Triple Smart’. Marc Leeuw van ontwikkelmaatschappij Oost NV presenteert zijn visie op Smart Industry en vertaalt dit naar Oost Nederland. Onze rol als system-integrator in deze ontwikkeling en de rol van onze klanten laat zich vertalen in de drie parallelsessies;
-Smart Industry
-Smart Customization
-Smart Solutions

 

Trending topic
Smart Industry is het woord dat menigeen op dit moment veelvuldig in de mond neemt. Nieuwe productietechnologieën en de integratie van IT in processen, producten en diensten gaat de komende tijd verder vorm krijgen. De een spreekt van een vierde industriële revolutie (4.0) na de uitvinding van de stoommachine, de lopende band en de introductie van de computer en computergestuurde systemen, de ander van een stapsgewijs proces dat tientallen jaren zal duren. Hoe het ook zij, door de verdere integratie van IT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren verandert de industrie ingrijpend. Niet alleen binnen de fabriek maar ook daarbuiten. Internettoepassingen (The Internet of Things) leiden ertoe dat steeds meer apparaten, machines en onderdelen met elkaar communiceren (wireless, connected en remote accessible).

In een omgeving waarin alle processen volledig geïntegreerd zijn, kunnen sensoren en chips producten identificeren en lokaliseren, en kennen diezelfde producten hun eigen historie en actuele status. Dit netwerk van machines, opslagsystemen en productiefaciliteiten wisselt informatie in ‘real time’ uit. Producten ontlenen hun waarde aan de informatie eromheen. Door een product van informatie te voorzien – denk aan tracking & tracing / RFID en barcodering is een bedrijf in staat na te gaan hoe dit product daadwerkelijk gebruikt wordt. Op basis van deze informatie kan een bedrijf het product niet alleen verbeteren, deze informatie kan ook worden verkocht. De informatie rond een product zou wel eens waardevoller kunnen zijn dan het product zelf. Verder wordt de tijd tussen productgeneraties steeds korter. Dat betekent dat omsteltijden in de fabriek in hoog tempo worden verkort. Omdat producten steeds vaker aan de voorkeuren van individuele gebruikers worden aangepast, moet de productie ervan steeds flexibeler worden. Bedrijven die flexibel genoeg zijn om in te spelen op de voorkeuren van hun klanten zullen zich onderscheiden in de markt.

Let's be Smart en kom naar ons Seminar (vol=vol)

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Deel deze pagina: