Sportcomplex Drieburcht Tilburgt

Sportcomplex Drieburcht opent haar deuren

20-12-2013
Zaterdag 21 december 2013 opent het gloednieuwe Sportcomplex Drieburcht haar deuren aan het Wagnerplein. Hiermee krijgt Tilburg Noord een prachtig modern sportcentrum. Hollander techniek heeft hier met trots de werktuigbouwkundige-inclusief de zwembadinstallaties verzorgd. Het gebouw is een toonbeeld van Sportiviteit.

Multifunctionele sportaccommodatie
Sportcomplex Drieburcht is een multifunctionele sportaccommodatie, met een bruto vloeroppervlak van 12.250 vierkante meter. Er zijn in totaal drie zwembaden gebouwd, een sporthal die in drie compartimenten deelbaar is, een fitnessruimte, wellnessvoorzieningen, naschoolse opvang en een horecagelegenheid.

Gestapeld gebouw
Ter vervanging van het bestaande zwembadcomplex werd in de wijk Wagnerplein in Tilburg een nieuw sport-/ zwemcomplex gerealiseerd. Het bijzondere aan de Drieburcht is dat dit nieuwe sportcomplex ongeveer de helft kleiner is qua oppervlak, maar dat het complex veel meer functies herbergt dan zijn voorganger. “Bijzonder aan het gebouw is de gelaagdheid” vertelt Kees Jansen, adviseur werktuigbouwkundige installaties bij hollander techniek. “Vanwege de beperkte ruimte is er gestapeld gebouwd” . In de Kelder van het complex bevinden zich de technische installaties, op de begane grond is  het zwemgedeelte voorzien, daarboven bevinden zich de horeca en kinderopvang en op de bovenste verdieping is een sporthal gerealiseerd, met een tribune die plaats biedt aan 350 toeschouwers.

Uitdaging
Hollander techniek heeft de werktuigbouwkundige-inclusief de zwembadinstallaties in de Drieburcht verzorgd. “Constructief is de drieburcht een heel speciaal gebouw”, vertelt Kees Jansen. “Om  alle installaties passen te krijgen binnen de beschikbare ruimte was een behoorlijke uitdaging. In het vinden van de juiste locaties voor de technische ruimte en de transport- en luchtkanalen, is behoorlijk wat tijd gaan zitten”.

Meer informatie
Kees Jansen
Adviseur Werktuigbouwkundige installaties
055-368 1124
kees.jansen@hollandertechniek.nl

Deel deze pagina: