Theater Orpheus en Hollander werken samen bij plaatsing zonnepanelen

15-06-2017

Plaatsing van zonnepanelen onderdeel van meerjarig proces van verduurzaming.

Op het dak van de grote zaal van Theater & Congres Orpheus, op de vijfde verdieping, zijn deze week zonnepanelen geplaatst door Hollander Techniek. De zonnepanelen leveren meer dan voldoende energie om het volledige theaterrestaurant van Orpheus van elektriciteit te voorzien. Met deze investering – die onderdeel uitmaakt van een groter pakket aan duurzaamheidsmaatregelen - gaat een lang gekoesterde wens van Orpheus in vervulling.

'De aanpassing dient uiteraard het milieu, maar maakt ook handig gebruik van de mogelijkheden van het gebouw'

Meerjarenplan

Met ingang van juni leveren de zonnepanelen een deel van de benodigde energie in Orpheus. ‘Het idee voor zonnepanelen speelde al langer,’ zegt Meta Neeleman, directeur van Theater Orpheus. ‘We houden bij Orpheus niet van kortetermijnkeuzes en kiezen daarom voor deze langetermijnoplossing’ De aanpassing dient uiteraard het milieu, maar maakt ook handig gebruik van de mogelijkheden van het gebouw. Daardoor kan er rekening gehouden worden met de buren: de zonnepanelen worden geplaatst op plekken waar de meeste zon komt én waar ze vanaf de straat onzichtbaar zijn.

‘Hollander Techniek is verheugd de gewenste energietransitie van Orpheus op deze manier te kunnen ondersteunen’

Trots op Orpheus

De zonnepanelen zijn geplaatst met hulp van Hollander Techniek, waar Orpheus al langer mee samenwerkt. ‘Hollander Techniek is verheugd de gewenste energietransitie van Orpheus op deze manier te kunnen ondersteunen’, aldus Erik Hollander, directeur van het techniekbedrijf. Hollander Techniek en Orpheus hebben beiden het duurzame gedachtengoed hoog in het vaandel staan en participeren hierin door samen op te trekken bij het plaatsen van de zonnepanelen.
Orpheus gaat deze zomer het oude gedeelte van het pand opnieuw inrichten. Daarbij kiest het theater – eveneens conform het duurzaamheidsstreven - voor het stapsgewijs overstappen op ledverlichting in de publieke ruimten, voor natuurlijke materialen en hergebruik van bestaande middelen.

Meer info of ook interesse in het plaatsen van zonnepanelen? Neem contact met ons op!


Kees Jansen
Adviseur installatietechniek
+31 55-368 1124 | 

Mail Kees Jansen

Deel deze pagina: