They did it! Arthur en Stefan winnen finale Skills Heroes

19-03-2018

Het was een spetterende finale in de IJsselhallen in Zwolle afgelopen zaterdag met een fantastisch resultaat: onze vakkanjers Arthur de Bruin en Stefan de Roo behaalden de gouden plak in het onderdeel Mechatronica. We zijn er super trots op dat we het beste Mechatronica-team van Nederland in huis hebben!

Tijdens de drie finale-dagen moesten Arthur en Stefan in totaal 5 wedstrijdopdrachten uitvoeren. Elke opdracht wordt, na het verlopen van de beschikbare tijd, beoordeeld door een vakjury. Het was bij tijd en wijlen bloedstollend spannend. Zo ontdekten de mannen als een van de eersten een fout in de kabels waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stil gelegd. Als enigen wisten Arthur en Stefan vervolgens de gehele opdracht af te ronden. Een geweldige prestatie!

Klik hier voor een uitgebreid videoverslag van de finale. 

En nu? Genieten van het kampioenschap en ondertussen verder met de voorbereidingen voor het volgende doel: de Worldskills 2019 in Rusland.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.In totaal worden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd verdeeld over zes verschillende locaties.

Deel deze pagina: