Transformatie Nettenfabriek

19-01-2016

Op de plek van de huidige Nettenfabriek gaat Saxion twee Apeldoornse opleidingen huisvesten. Het kantoorpand van de Nettenfabriek aan de Spoorstraat wordt verbouwd en op de plaats waar nu een deel van de fabriek staat, wordt nieuwbouw gerealiseerd.

De transformatie
Hollander Techniek is verantwoordelijk voor de transformatie van het oude kantoorpand van de Nettenfabriek en zal deze slim herinrichten, zodat er vanuit technisch oogpunt een flexibel en toekomstbestendig gebouw wordt creëren.  Vanuit elektrotechnische oogpunt valt te denken aan brandmeld-, ontruiming- en inbraakinstallaties, energiezuinige verlichting en datanetwerken. Vanuit de werktuigbouwkundige discipline realiseren wij de klimaatinstallatie- en sanitaire installaties.

Er is nagedacht over de integraliteit van de aan te leggen technische voorzieningen, zodat de twee bouwgedeelten zowel te koppelen zijn alsook standalone kunnen opereren.

De uitdaging
De uitdaging is om het oude kantoorgedeelte van de Nettenfabriek en de nieuwbouw technisch op een dusdanige wijze in te richten dat diverse systemen onderling gekoppeld worden, maar in de toekomst ook als standalone kunnen functioneren. Het Saxion betrek de nieuwbouw op zijn vroegst vanaf het nieuwe schooljaar en huurt het verbouwde gedeelte van de Nettenfabriek voor lange tijd. Dit laatste deel zouden zij in de toekomst kunnen afstoten. Een nieuwe huurder kan dit pand daarna in technische zin zonder enig probleem betrekken.

Verbinding met transformatie en scholen
Vanuit Hollander Techniek vinden we het prachtig om aan deze transformatie te mogen werken. Niet alleen omdat we inmiddels aardig wat transformaties op onze naam hebben staan, (voorbeelden transformaties: Het Portaal UWV, Activerium, CitySide appartments), maar ook omdat wij het onderwijs een warm hart toe dragen. Goed opgeleide jeugd bepaalt immers de toekomst van onze stad. Zelf zoekt Hollander Techniek ook de verbinding met het onderwijs. Wij geloven in de verbinding tussen onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten. Daarom hebben we vanuit ons eigen opleidingscentrum onderWERKwijs een actieve rol in Area 055 en TechnoDiscovery Apeldoorn.

Edwin Roeterdink

Edwin Roeterdink
Adviseur Elektrotechniek
+31 55-3681363 | 

Mail Edwin Roeterdink

Deel deze pagina: