Trimenzo kiest voor zorgtechnologie op maat

13-06-2012
In het karakteristieke torentje van Trimenzo’s zorgcentrum Het Grotenhuis in Twello, werd maandag 11 juni jl. het officiële startschot gegeven voor de installatie van de domotica in de nieuwbouw van dit zorgcentrum. Het oude torentje krijgt straks een prominente plek vóór de ingang van de nieuwbouw; de appartementen ín het gebouw worden voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van woontechnologie.

Trimenzo is een organisatie die met haar tijd meegaat. Onderdeel hiervan zijn de diverse ontwikkelingen op het gebied van ICT en automatisering. 

De domotica wordt door Trimenzo gerealiseerd in de nieuwbouw van zorgcentrum Het Grotenhuis aan de Binnenweg in Twello. Dit nieuwe zorgcentrum wordt deze zomer opgeleverd waarna de bewoners hun intrek zullen nemen in de nieuwe appartementen. In de praktijk van Trimenzo betekent de inzet van domotica dat, afhankelijk van de behoefte van de cliënt, verschillende ondersteunende hulpmiddelen kunnen worden aan- of uitgezet. Ook kan het systeem zo ingesteld worden dat de verzorging wordt gewaarschuwd als een bewoner ’s nachts zijn/haar bed verlaat.

Om bij de realisatie van de domotica in de nieuwbouw de juiste keuzes te maken heeft Trimenzo adviesbureau VAC Thuistechnologie BV ingehuurd om te komen tot een goede oplossing. 

Voor Trimenzo is het van groot belang dat het project wordt uitgevoerd op een gecontroleerde manier, zodat de cliënt op tijd kan verhuizen naar de nieuwe locatie. Daarom is na een uitgebreid selectietraject gekozen voor een oplossing van Hollander techniek. Als technisch integrator bieden zij oplossingen voor o.a. de zorgsector. De producten zijn van CLB, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde zorgsystemen.

Deel deze pagina: