Uitdagende duurzame stages bij AREA055 Apeldoorn

19-09-2017

Studenten van diverse studierichtingen die op zoek zijn naar stages op het gebied van duurzaamheid en Cleantech, kunnen vanaf dit studiejaar bij AREA055 terecht. AREA055 is een doe-plek waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid gezamenlijk innovatieve projecten ondernemen en is gevestigd op het Zwitsalterrein in Apeldoorn in een van de authentieke productieloodsen. Bedrijven uit de diverse sectoren zoals de techniek werken daar samen aan unieke projecten.

Vanaf dit studiejaar hebben Cleantech Apeldoorn en Apeldoorn Stagestad de handen ineen geslagen. Hun gezamenlijk doel: HBO-studenten enthousiast maken voor stages in Apeldoorn. Van de bij Apeldoorn Stagestad en Cleantech Apeldoorn aangesloten bedrijven zijn Bredenoord, Remeha, Hollander Techniek en KIWA een concreet project gestart op het gebied van energietechnologie en duurzaamheid.

In dit project werken 9 studenten van Saxion Enschede samen om nieuwe concepten voor warmte systemen te ontwikkelen en te realiseren in en voor deze dynamische en inspirerende omgeving. Door kennis te delen en toe te passen is AREA055 een aantrekkelijke landingsplek voor studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen.

AREA055 geeft inspiratie door een combinatie van de juiste ingrediënten 

Jaap Fluit, General Manager Bredenoord en stuurgroepvoorzitter van Cleantech Apeldoorn: “AREA055 geeft inspiratie door de combinatie van de juiste ingrediënten, denk aan de gave projecten, de mogelijkheid jezelf te kunnen ontwikkelen en oneindig te putten uit de ervaring van de deelnemende bedrijven. Uiteraard verwachten we als deelnemende bedrijven dat dit initiatief bijdraagt aan het vinden en binden van toekomstig personeel voor technische bedrijven in deze regio.”

Elske Akkermans, Stagestad Apeldoorn: “Deze groep studenten realiseert zich dat zij mogen werken aan een oplossing voor een vraagstuk waar echt behoefte aan is. Naast hun vakinhoudelijke ontwikkeling zullen zij ook persoonlijk groeien. Om deze Minor opdracht over het verduurzamen van de energiehuishouding van AREA055 te laten slagen, is aandacht voor samenwerking bijvoorbeeld zeer belangrijk.”

Het komende halfjaar zullen de studenten onder de inhoudelijke begeleiding van KIWA en Remeha aan het werk zijn op AREA055. Apeldoorn Stagestad begeleidt het proces en zorgt voor de binding tussen de HBO-studenten in de stad. De stagetijd wordt verrijkt met tussentijdse inspiratiesessies bij de aangesloten bedrijven.

Volg onze studenten op www.Apeldoornstagestad.nl


Joost Leferink
Business Developer
06-39006605 | 

Mail Joost Leferink

Deel deze pagina: