VDL en Hollander techniek leveren top talent

05-07-2013
De Telegraaf wijdde dinsdag een hele bijlage aan de World Skills in Leipzig. Het interview met Emmy Hollander en Wim van der Leegte (VDL Groep) bestreek de twee middenpagina's. Beide bedrijven leveren top talenten in de techniek. Inmiddels zitten we op de derde wedstrijddag.

Talent om trots op te zijn
Meer dan de helft van de Nederlandse selectie voor WorldSkills 2013 bestaat uit aanstormende vakmensen uit de metaal, metalektro en technische installatiebranche. Topondernemer Wim van der Leegte (VDL Groep) en zijn collega Emmy Hollander (Hollander Techniek) vertellen over hun medaillekandidaten, het belang van technisch talent en de jacht op wereldgoud. „Deze kans krijg je maar één keer."

De aftrap van WorldSkills is volgende week. Wat verwacht u van Brian in Leipzig?
Emmy Hollander: „Brian gaat er 200 procent voor. Hij traint keihard en heeft een echte topsportmentaliteit (Brian is ook een topkarateka, red.). We hoeven hem dus niet te motiveren, soms moeten we hem zelfs afremmen. Een plek bij de beste vijf van de wereld zou geweldig zijn. En bij een medaille gaat het dak eraf. Maar eerlijk gezegd vind ik dat Brian vooral ook moet genieten van een onvergetelijke ervaring. Uitkomen tegen de beste jonge vakmensen van de wereld: hoe vaak krijg je die kans nou?”

Uw bedrijf doet al jaren mee aan de beroepenwedstrijden. Wat levert het op?
„Onze jongens leren hun grenzen te verleggen. Allereerst als vakman. Maar zeker ook persoonlijk: ze worden een completer mens. Dat gaat veel verder dan techniek alleen en is ook goed voor ons bedrijf. Door hun ontwikkeling groeien wij mee. En natuurlijk zijn de wedstrijddeelnemers een mooi uithangbord voor Hollander Techniek. Ook intern trouwens. Iedereen is hartstikke trots als er weer iemand met

Lees volledig artikel

Deel deze pagina: