Veilig havengebied Rotterdam

15-07-2014
Op de Sluisjesdijk en de Waalhalven Noordzijde in het Rotterdams havengebied hangen sinds kort 12 beveiligingscamera’s. Deze camera’s zijn onderdeel van een proef om een wijdvertakt cameranetwerk in het Rotterdams havengebied te ontwikkelen. De apparatuur wordt gebruikt om de veiligheid van de bedrijven en haar medewerkers te waarborgen.

Kentekenregistratie camera’s
De beelden van de 12 camera’s worden realtime over een breedband netwerk doorgestuurd naar de centrale van Trigion (24/7 registratie). Bij het beveiligingen van de Sluisjesdijkpier wordt gebruik gemaakt van  kentekenregistratie camera’s. De bedrijven vinden het prettig en voelen zich veilig. “Er gaat een preventieve werking van uit,” geeft één van de ondernemers aan.

Unieke samenwerking
De combinatie hollander techniek en Honeywell is trots deel te mogen uitmaken van deze proef in dit unieke samenwerkingsverband. Om deze proef te realiseren hebben; Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Douane, Politie eenheid Rotterdam en de Gemeente Rotterdam namelijk hun handen ineen geslagen.

Het cameranetwerk voldoet aan de richtlijnen bescherming persoonsgegevens.

Bron: Rotterdams Havenbedrijf

Deel deze pagina: