Virtueel fietsen voor bewoners woonzorgcentrum

28-02-2018

In woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove voltrekt zich een geleidelijke verandering door de inzet van nieuwe zorgtechnologie. Eind 2016 werd de aanbesteding rondom zorgtechnologie, opgezet vanuit Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), gegund aan Hollander Techniek. De woonzorgorganisatie probeert op deze wijze actief in te spelen op de toenemende vergrijzing en om te gaan met de stijgende zorgkosten. 

De woningen beschikken nu over een ‘grote tablet’ dat dient als platform voor onder meer hulpoproepen, spelletjes en het (terug)kijken van kerkdiensten. Nu deze technische basis is aangelegd, is het tijd voor de ontwikkeling van functies waar bewoners van Nieuw Clarenberg, maar ook hun familie of vrienden plezier van kunnen gaan hebben.

Op woensdag 14 februari werd voor de tablet nieuw filmmateriaal gemaakt op een koude, maar zonovergoten dag. Trudie de Vries (gastvrouw van Nieuw Clarenberg) en Anne Olde Hartmann (medewerker Hollander Techniek) maakten op de tandemfiets tijdens een tocht door Vollenhove onderweg filmbeelden van hun fietstocht. Het leverde een kleurrijke tour op die via de tablets op de appartementen van bewoners te bekijken is. Zo kunnen ook bewoners die zelf niet meer kunnen fietsen, genieten van de Vollenhoofse omgeving.

Klik hier voor meer informatie over zorgtechnologie. 

 

 


Rob van Kempen
Manager Zorgtechnologie
+31 55-368 1371|  

Mail Rob van Kempen

Deel deze pagina: