Vitens en hollander techniek tekenen raamovereenkomst

28-06-2013
De samenwerking tussen Vitens en hollander techniek is recentelijk verstevigd met de ondertekening van een raamovereenkomst voor het aanpassen van de drinkwaterstations naar een uniforme wijze van procesvoering Vitens breed. Hiervoor is een standaard ontwikkeld genaamd ViPAS (Vitens Proces Automatisering Standaard), waarvan de PLC en SCADA een onderdeel is.

Als system integrator was hollander techniek al eerder betrokken geweest bij de ontwikkeling van ViPAS.  Hollander techniek was verantwoordelijk voor de renovatie van het drinkwaterstation van Vitens Holten, één van de eerste bedrijven waarbij ViPAS werd uitgerold.

Hollander techniek omarmt de visie van Vitens op standaardisatie. De huidige procesautomatisering is regionaal bepaald en bestaat uit ongeveer 250 locaties verdeeld over 5 regio’s. Het drinkwater wordt op deze locaties gewonnen, gezuiverd en/of wordt opgeslagen en gedistribueerd.

Vanuit de bedrijfsvisie van Vitens, die uitgaat van centralisatie en uniforme bedrijfsprocessen, moet de aanpassing op de elektrotechnische installatie en de procesautomatisering: een positieve impact hebben op de beschikbaarheid en de kwaliteit van het geleverde water door een hoge(re) automatiseringsgraad. Ook zal het een bijdrage leveren aan kostenbesparing en efficiencyverhoging van de drinkwatervoorziening.

Raamovereenkomst
De raamovereenkomst omvat het leveren en werkend opleveren van de gehele procesautomatiseringsinstallatie(s) bestaande uit PLC- en SCADA- applicaties, ontwikkeld volgens de Vitens standaard (ViPAS) en/of het vervaardigen, leveren, aanvoeren, monteren, beproeven, bedrijfsvaardig opleveren en het gedurende de garantietermijn garanderen van de elektrotechnische en PLC-/SCADA-installaties en/of het beheren van bestaande elektrotechnische installaties en PLC-/SCADA-applicaties. In totaal is er een raamovereenkomst gesloten met 7 verschillende bedrijven.

Op de foto mevrouw L.C.A. Declercq, voorzitter van de directie van Vitens en Emmy Hollander directeur mede-eigenaar van hollander techniek.

Deel deze pagina: